DOBLE ATEMPTAT TERRORISTA A BRUSSEL·LES

Mogherini esclata en llàgrimes: "Avui és un dia molt trist per a Europa"

La cap de la diplomàcia europea, de visita oficial a Jordània, no ha pogut contenir l'emoció durant una roda de premsa al conèixer els atemptats de Brussel·les

L’Alta Representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Federica Mogherini, ha hagut de tallar una roda de premsa aquest dimarts a Amman (Jordània) a posar-se a plorar poc després de condemnar els atemptats que s’han produït aquest dimarts a Brussel·les. / AP / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'alta representant de la Unió Europea (UE) per a la Política Exterior, Federica Mogherini, ha dit aquest dilluns que és "un dia molt trist per a Europa" i ha instat a unir-se els dirigents europeus i del Pròxim Orient contra el terrorisme.

Mogherini ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Amman (Jordània), en què no ha pogut contenir les llàgrimes al conèixer els atemptats de Brussel·les, on almenys 34 persones han mort en diversos atacs.

"És un dia molt trist per a Europa al patir la seva capital el mateix dolor que aquesta regió (Pròxim Orient) ha conegut i coneix cada dia", ha lamentat la cap de la diplomàcia europea.

Per això, ha fet una crida als líders d'Europa i el Pròxim Orient a unir-se contra els perills que emanen de "la radicalització i la violència", ja que existeixen a tots els països.

MISSATGE DE FORÇA I AMISTAT

"Estar aquí (a Amman) junts és el missatge més potent de força i amistat entre els nostres pobles que podem enviar a aquells que volen dividir-nos", ha subratllat.

Mogherini, que va arribar a Jordània des del Líban, té previst visitar el camp de refugiats sirians de Zaatari, a uns 85 quilòmetres al nord-est d'Amman, i reunir-se amb el rei jordà, Abdul·là II.

CONDEMNA DE JORDÀNIA

Notícies relacionades

El Govern jordà, igual que altres àrabs, ha condemnat avui els atemptats de Brussel·les i ha rebutjat qualsevol tipus de violència i terrorisme.

Les explosions, que han afectat avui l'aeroport de Zaventem i l'estació de metro de Maalbeek a Brussel·les, han causat la mort d'almenys 34 persones i n'ha ferit 90.