TERRORISME GIHADISTA

Almenys 60 morts en un atemptat a l'Iraq

L'atac, reivindicat per l'Estat Islàmic, ha tingut com a blanc un control policial a Al-Hila

kamor33073673 residents gather at the site of a bomb attack at a160306151307

kamor33073673 residents gather at the site of a bomb attack at a160306151307 / ALAA AL-MARJANI

1
Es llegeix en minuts

Almenys 60 persones han mort i 70 han resultat ferides en un atemptat perpetrat per un suïcida del grup terrorista Estat Islàmic (EI) contra un lloc de control a la ciutat d'Al-Hila, a 100 quilòmetres al sud de Bagdad.

Una font de seguretat a Al-Hila, capital de la província de Babel, ha dit a Efe que el suïcida va detonar un camió contra un lloc de control conjunt de la Policia i l'Exèrcit iraquians, situat a l'entrada nord de la localitat.

L'explosió ha destruït completament la posició de seguretat i ha provocat a més l'incendi de vehicles militars i civils que hi havia als voltants.

L'EI ha anunciat a través de la seva agència de notícies Amaq que "l'operació de martiri (suïcida) amb un camió bomba va causar desenes de morts i ferits".

DIVERSOS ATACS

El grup terrorista, que va proclamar un califat a les zones sota el seu control de l'Iraq i Síria el juny del 2014, ha assumit l'autoria de diversos atacs recents al primer país.

Notícies relacionades

L'1 de març passat, almenys 40 militars iraquians, entre els quals hi havia un general, van morir en un atemptat perpetrat per dos suïcides contra la seu de les Forces Armades a la zona de Hadiza, a la província occidental d'Al-Anbar.

En els dies previs, l'EI va perpetrar també dos sagnants atemptats suïcides, un dels quals va ser a la zona d'Al- Meqdadia (nord-est), que va causar 35 morts, i un altre al districte bagdadí de Ciutat al-Sadr, de majoria xiïta, amb 55 morts. EFE