Troben el cadàver esquarterat d'un executiu català a Bangkok

La policia tailandesa assenyala que David B. va ser víctima d'una extorsió

Troben el cadàver esquarterat d'un executiu català a Bangkok

str / EFE

1
Es llegeix en minuts

La Policia tailandesa ha trobat a Bangkok el cadàver esquarterat de David B., un ciutadà espanyol originari de Lleida, que va ser presumptament assassinat en un cas d'extorsió, han confirmat aquest dijous fonts policials.

Les primeres restes van ser localitzats dissabte passat al riu Chao Phraya, que travessa la capital tailandesa, i des d'aleshores han aparegut disseminats a l'aigua més parts del cadàver, va declarar l'oficial de policia Panya Mamen a la premsa a la capital tailandesa.

El cadàver, desmembrat en almenys set parts, pertany a un home del voltant d'uns 40 anys i uns 165 centímetres d'altura, segons el policia, que va explicar que s'ha sol·licitat la "col·laboració" de la Policia espanyola.

UN EXECUTIU

La víctima era un executiu que va ser vist amb vida per última vegada el 20 de gener a Bangkok, ciutat a la qual va arribar el dia anterior en un vol procedent de l'Iran.

Segons la investigació preliminar, la policia apunta a un cas de segrest, extorsió i assassinat. "Després de convèncer-lo perquè fes alguna cosa per a ells, el van assassinar i van intentar esborrar les proves, raó per la qual el van esquarterar i llençar les parts del cos al riu", va asseverar l'agent policial.

La Policia ha detectat trasferències des de comptes corrents de l'espanyol a entitats de Singapur, Espanya i Tailàndia. Familiars de la víctima havien denunciat la seva desaparició des de fa uns dies, segons fonts pròximes a la víctima.

"Hem cotejat la informació amb l'Ambaixada del país del mort i després del procés científic el resultat apunta que és la mateixa persona (desapareguda)", ha dit Mamen. Al ser consultat sobre si es referia a la legació espanyola, l'oficial ha contestat "sí, correcte".

UN SOSPITÓS

Notícies relacionades

L'oficial ha indicat que hi ha almenys un sospitós, que presumptament encara es troba al país, i que hi podria haver detencions en unes 48 hores. Les autoritats tailandeses segueixen la pista d'un o diversos estrangers, encara que també sospiten que hi ha tailandesos que almenys tenien coneixement del crim.

Les autoritats han registrat avui l'apartament on l'espanyol residia de manera temporal en una de les avingudes més importants de l'urbs. Una amiga de la víctima ha descriut a Efe l'espanyol assassinat com una persona "normal i molt treballadora".