Més de 330 nens han mort al Mediterrani després d'Aylan

La tragèdia dels menors refugiats es repeteix diàriament al Mediterrani

1
Es llegeix en minuts

La mort fa cinc mesos del nen de 3 anys Aylan Kurdi va retratar el drama dels refugiats que busquen asil per fugir de les guerres que arrasen països com Síria, l'Afganistan i l'Iraq. La imatge del seu cadàver en una platja va obrir els ulls del món sobre les dimensions de la tragèdia diària al Mediterrani i va forçar els països de la Unió Europea a intentar buscar solucions a l'èxode. Però ni l'èxode s'ha frenat ni tampoc les morts al mar. Des d'Aylan, 300 nens més han mort ofegats. 

Notícies relacionades

Fins ara, l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) xifra en 368 les morts al mes de gener al Mediterrani i alerta que gairebé un de cada sis eren nens. El portaveu de l'OIM, Joel Millman, ha alertat que entre la xifra total de morts hi havia 60 nens que no arribaven als 18 anys, cosa que eleva a 330 el total de menors morts al Mediterrani en els cinc últims mesos. Millman va assegurar que la proporció de menors no acompanyats ha "crescut enormement". 

Ni el fred ni el mal temps han frenat les arribades. Només al mes de gener, més de 62.000 han travessat el mar Egeu, el 90% d'ells procedents de Síria, l'Afganistan i l'Iraq. Aquesta xifra suposa gairebé el doble que les registrades, per exemple, en tot el 2014.