VOL DE MOGADISCIO A Djibouti

Un avió aterra d'emergència a Somàlia amb un forat al seu fusellatge per una explosió

Testimonis de l'incident asseguren que un passatger del vol de Daallo Airlines va ser succionat cap a l'exterior al fer-se l'esvoranc

S’obre un forat en un vol de Daallo Airlines sobre Somàlia i mor un passatger. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

S'està investigant als passatgers d'un vol de Daallo Airlines en què una misteriosa explosió va obrir un forat en el fusellatge i va provocar un incendi a bord. Segons els testimonis de l'incident, es va sentir una explosió i una persona, "d'uns 60 anys", que és la que anava asseguda al lloc on s'ha fet l'esvoranc, ha sigut succionada cap a l'exterior. A més, dues persones han quedat lleument ferides, i es va portar a terme la evacuació de 74 passatgers i el conjunt de la tripulació de l'avió, després de realitzar un aterratge segur, segons informació del funcionari d'aviació somali, Ali Mohamud. L'avió es dirigia a Djibouti, a la Banya d'Àfrica, i es va veure forçat a aterrar minuts després d'enlairar-se de l'aeroport de Mogadiscio.

Aualé Kullane, ambaixador altern de Somàlia a l'ONU, es trobava a bord del vol, i ha assegurat a Facebook que "va sentir un soroll fort i no va poder veure res més que fum durant uns segons”. Quan la visibilitat va tornar, els passatgers es van adonar que "un bon tros " de l'avió havia desaparegut.

Kullane, que anava a Djibouti per assistir a una confererència diplomàtica, també va publicar un vídeo que mostra com alguns dels passatgers de l'avió es posaven les màscares d'oxigen. Un altre passatger, Mohamed Ali, va comunicar a la premsa que es va sentir una explosió abans que les flames obrissin un forat en un dels costats de l'aeroplà. “No sé si va ser una bomba o una descàrrega elèctrica, però vaig sentir una explosió a l'interior de l'avió”, va assegurar, i va afegir que no podia ratificar els informes que deien que alguns passatgers s'havien caigut des de l'avió.

Notícies relacionades

Les imatges dels danys causats a l'avió mostren un forat d'aproximadament un metre de diàmetre en el fusellatge, just per sobre del motor situat sota l'ala dreta, amb restes de sutge en el dispositiu.

Mohamed Hassan, un oficial de policia del poble de Balad, situat a 30 quilòmetres al nord de Mogadiscio, va comunicar que els residents havien trobat el cadàver d'un avi que podria haver caigut d'un avió. La policia considera l'incident com a “sospitós”, principalment perquè Somàlia està encarada contra una insurgència perpetrada pel grup extremista islàmic somali Al-Xabab, que és responsable de molts atacs mortals a tot el país.