Corea del Sud fa trets d'advertència a la frontera al detectar un dron nord-coreà

L'aparell va tornar a territori del Nord després de l'operació de Seül

Kim Jong-un asiste a concurso de artillería militar

Kim Jong-un asiste a concurso de artillería militar / Rodong Sinmun (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Corea del Sud ha disparat diversos trets d'advertència aquest dimecres després que es detectés un dron nord-coreà travessant la frontera entre els dos països, segons han dit mitjans a Seül. El dron nord-coreà va tornar al seu país poc després dels trets, ha indicat l'agència de notícies Yonhap.

El Ministeri sud-coreà de Defensa no ha pogut confirmar la notícia en un primer moment. L'incident es va produir enmig de les hostilitats entre les dues Corees després de la prova nuclear que va fer Corea del Nord la setmana passada. El president sud-coreà havia instat l'únic aliat important de Pyongyang, la Xina, a ajudar a castigar Corea del Nord per la seva última prova nuclear amb les sancions internacionals més dures possibles. 

"El vehicle aeri no identificat va ser detectat sobrevolant l'observatori de la muntanya Dora i l'Exèrcit va respondre amb missatges d'advertència i trets abans que el vehicle retornés al nord", ha explicat l'Estat Major sud-coreà en un breu comunicat de premsa.

OBSERVATORI PER A TURISTES

La muntanya Dora es troba al costat sud-coreà de la DMZ (sigles en anglès de la "zona desmilitaritzada" que divideix els dos països), a penes 40 quilòmetres al nord-oest de Seül, i el seu observatori és un lloc on els turistes poden anar per veure amb binoculars Corea del Nord a través de la frontera.

No és la primera vegada que Corea del Sud detecta la presència de drons nord-coreans al seu territori. Des del 2014, Seül ha localitzat prop de la frontera les restes de diversos d'aquests aparells, un dels quals va arribar a sobrevolar i fotografiar la residència presidencial sud-coreana sense ser detectat, cosa que va posar en evidència l'Exèrcit i els serveis de seguretat del país asiàtic.

La tensió entre els dos països, tècnicament en guerra des de fa més de 65 anys, s'ha incrementat molt els últims dies a causa de la prova nuclear que Pyongyang va fer el 6 de gener.

Notícies relacionades

Arran de l'assaig atòmic, Seül va decidir tornar a engegar els seus altaveus a la frontera per emetre propaganda en contra del règim de Kim Jong-un.

L'última vegada que Corea del Sud va decidir encendre aquests altaveus l'agost passat, els dos països van acabar intercanviant foc d'artilleria a través de la línia divisòria.