PER COMUNICAR-SE

La policia belga creu que els terroristes van utilitzar la PlayStation 4 per preparar els atemptats

Els agents s'emporten una d'aquestes consoles de la casa d'un dels detinguts

La Playstation 4 de Sony.

La Playstation 4 de Sony.

1
Es llegeix en minuts

Comunicar-se sense ser detectat és bàsic per als terroristes que planegen una acció armada. En el cas dels membres del comando que va portar a terme els atemptats de divendres a París, aquests van blindar les seves comunicacions fent servir una consola de videojocs, la PlayStation 4.

Això és almenys el que sospita la policia belga que, segons informa la premsa d'aquest país, es va emportar dea casa d'un dels detinguts per la seva implicació en els atacs de París una d'aquestes consoles. La plataforma de jocs està sent actualment analitzada per la policia.

El que sospiten els investigadors és que els membres del comando van organitzar els atacs comunicant-se a través de xats de jocs d'ordinador, cosa que els garantiria una enorme privacitat. Alguns jocs, especialment els de guerra, permeten a diferents jugadors parlar entre ells, mitjançant auriculars amb micròfon,  mentre juguen una mateixa partida. Segons va declarar dies enrere el ministre belga d'Interior, «la Playstation és més difícil de vigilar que el WhatsApp», el sistema de missatgeria instantània que s'ha popularitzat entre els usuaris de smartphones.

DIFÍCILS D'INTERCEPTAR

Notícies relacionades

Les comunicacions de la Playstation 4 estarien encriptades i serien molt difícils d'interceptar i de desxifrar per les forces de seguretat.

Els responsables de propaganda i logística de l'Estat Islàmic han arribat a difondre mitjançant internet manuals sobre com comunicar-se de forma segura, entre els quals aconsellen l'ús d'aquests videojocs.