Accident al Sinaí: El Govern rus diu que l'avió "es va destruir a l'aire"

El Comitè d'Aviació Interestatal de Rússia diu que "és aviat per treure conclusions" sobre què va causar l'accident de l'aeronau

Primeres imatges de les restes de l’avió rus accidentat aquest dissabte al Sinaí. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'avió rus amb 224 passatgers a bord que es va estavellar dissabte a la península del Sinaí es va destruir en l'aire, ha informat aquest diumenge el Comitè d'Aviació Interestatal (CAI) de Rússia.

"La destrucció va tenir lloc en l'aire i els fragments van acabar escampats per una superfície de prop de 20 quilòmetres quadrats", ha dit Víctor Soroixenko, director executiu del CAI, a la premsa russa després de visitar el lloc de l'accident.

Amb tot, ha assegurat que "encara és aviat per treure conclusions" sobre les causes de la tragèdia aèria, la pitjor en la història de Rússia.

Segons testimonis oculars, l'avió de l'aerolínia russa Kogalimavia (Metrojet), un Airbus A-321, ja cremava abans de xocar contra la terra.

SENSE AVARIES ANTERIORS

L'antic director de la citada companyia, Serguei Mordvintsev, va assegurar que els aparells d'aquesta classe de l'aerolínia mai havien tingut problemes tècnics.

"L'A-321 és un aparell segur. Durant el seu període d'explotació els seus motors mai han experimentat cap problema", va dir a l'agència Interfax.

CAIXES NEGRES AMB DANYS TÈCNICS MENORS

Notícies relacionades

Tant les autoritats russes com les egípcies van descartar un possible atemptat terrorista com a causa de l'accident, com va passar en el cas del Boeing malai que va ser enderrocat el 2014 per un míssil a l'est d'Ucraïna.

Tècnics dels dos països han procedit a l'anàlisi de les caixes negres de l'avió que, segons el ministre de Transport rus, han patit "danys tècnics menors".