ANÀLISI DE 90 MOSTRES DE PRODUCTE

Nestlé tornarà a produir 'noodles' a l'Índia després de verificar que no hi ha excés de plom

El Govern indi va prohibir la venda d'aquests fideus de pasta precuinats al juny, però un tribunal de Bombai va tornar a permetre-la a l'agost

La multinacional suïssa Nestlé ha anunciat avui divendres que començarà a produir de nou els seus ’noodles’.

La multinacional suïssa Nestlé ha anunciat avui divendres que començarà a produir de nou els seus ’noodles’. / AP / JEAN- CHRISTOPHE

1
Es llegeix en minuts

La multinacional suïssa Nestlé ha anunciat aquest divendres que començarà a produir de nou els seus 'noodles' (fideus de pasta) precuinats de Maggi a l'Índia "com més aviat millor", després que 90 mostres del producte, analitzades en tres laboratoris, donessin nivells de plom "molt per sota" dels límits permesos.

"En compliment amb les ordres de l'honorable Alt Tribunal de Bombai, ara començarem a fabricar i començarem a vendre només després que els nous productes siguin també considerats aptes pels tres laboratoris designats", ha indicat l'oficina de Nestlé a l'Índia en un comunicat.

La firma va detallar que les anàlisis, ordenades per l'òrgan judicial com a requisit per reprendre la venda després que diverses mostres donessin nivells de plom superiors als permesos, van cobrir sis variants del producte i "totes" elles han sigut considerades aptes.

Nestlé Índia ha ordenat més de 3.500 proves a laboratoris nacionals i internacionals, en què s'ha reflectit que uns 200 milions de paquets de fideus fabricats al gegant asiàtic són "segurs per al consum", segons la nota.

ANTECEDENTS

L'Alt Tribunal de Bombai va aixecar a l'agost una prohibició de venda d'aquests 'noodles' imposada pel Govern indi al considerar que aquesta decisió va ser "arbitrària", però va ordenar noves anàlisis a tres laboratoris abans que es reprengués la venda del producte.

Notícies relacionades

Les autoritats de Nova Delhi van prohibir aquesta pasta a principis de juny després de realitzar proves a 13 unitats del producte en les quals en 10 casos es van trobar nivells de plom d'entre 3,05 i 4,09 parts per milió quan el permès és 2,5. A més, en cinc dels casos es va trobar glutamat monosòdic sense que s'indiqués a l'etiqueta, segons les autoritats.

Els 'noodles' de Maggi van arribar a l'Índia el 1982 i el producte es va convertir amb els anys en una dels menjars més populars al gegant asiàtic a causa del seu baix preu (entre 10 i 25 rupies --15 i 40 cèntims de dòlar--) i la seva ràpida preparació. 

Temes:

Nestlé