al parc nacional Gonarezhou

Un caçador alemany abat a Zimbàbue un dels elefants més grans coneguts

Els ullals del mamífer, abatut el 8 d'octubre en una cacera legal, són dels més grossos que s'han vist mai a la regió

Un elefant travessa la carretera al parc nacional de Hwange, a Zimbàbue, el dia 1 d’octubre.

Un elefant travessa la carretera al parc nacional de Hwange, a Zimbàbue, el dia 1 d’octubre. / AP / TSVANGIRAYI MUKWAZHI

1
Es llegeix en minuts

Un caçador alemany ha abatut a Zimbàbue un dels elefants més grans que s'han conegut mai, fet que ha revifat la polèmica sobre la caça major suscitada en aquest país per la mort del famós lleó Cecil aquest estiu a mans d'un dentista nord-americà.

"Els ullals de l'elefant eren tan grossos, amb un pes de 122 libras [55 quilograms], que li arrossegaven per terra quan caminava", ha assegurat un membre del Grup de Treball de Conservació de Zimbàbue, Johnny Rodrigues.

Els experts consideren que els ullals de l'elefant, abatut el dia 8 d'octubre en una cacera legal, són dels més grossos que s'han vist mai a la regió.

"CACERA LEGAL"

L'elefant, d'entre 40 i 60 anys, va ser abatut a prop del parc nacional Gonarezhou de Zimbàbue durant una "cacera legal", en què va participar un alemany que estava de safari, segons han informat aquest divendres els conservacionistes de la reserva, al sud-est del país i molt pròxim a Sud-àfrica.

L'elefant va morir al vedat de caça Malapati, a Zimbàbue, cosa que significa que estava fora del parc nacional i, per tant, la seva caça era legal, va assegurar Rodrigues.

"No sabem si l'elefant vivia al parc nacional Kruger [Sud-àfrica] o a Zimbàbue, però podem assegurar que l'animal estava a la zona de safari quan va ser abatut", ha assegurat el conservacionista.

EL CAS DEL LLEÓ CECIL

En el cas del lleó Cecil, caçat als afores del parc nacional de Hwange, al nord-est de Zimbàbue, l'animal "va ser atret fora del parc per ser caçat". "Ara, no hi ha cap evidencia de que hagi succeït el mateix amb l'elefant", ha aclarit Rodrigues.

La mort del lleó Cecil va obrir el debat sobre la caça legal que es practica en nombrosos països africans. El lleó, de 13 anys, va ser atret amb una presa amarrada a un vehicle com a esquer per abatre'l fora del parc, de manera que tècnicament ja no era il·legal caçar-lo.

PROHIBIDA LA CAÇA MAJOR

Notícies relacionades

Després de la caça del famós lleó, el Govern de Zimbàbue va prohibir la caça major, a excepció d'alguns vedats com la zona sud del parc natural Hwange.

En les últimes tres setmanes, 40 elefants han sigut intoxicats amb cianur als voltants del parc nacional de Hwange i el llac Kariba.

Temes:

Zimbàbue