POLÈMICA CACERA

El caçador que va matar el lleó Cecil torna a la feina

El dentista Walter Palmer no havia tornat a la seva consulta des de la mort del felí més popular de Zimbàbue

Walter Palmer, el dentista que va matar el lleó Cecil.

Walter Palmer, el dentista que va matar el lleó Cecil.

2
Es llegeix en minuts

El dentista nord-americà Walter Palmer, que s'ha fet famós per haver matat el lleó Cecil, el més popular de Zimbàbue, el dia 1 de juliol, ha anunciat la seva decisió de tornar a la feina, després d'haver tancat la seva consulta per les crítiques i les amenaces que va rebre per la polèmica cacera.

En unes declaracions divulgades pel diari 'Star Tribune' de Minneapolis, Palmer, que encara no ha sigut acusat de cap delicte, insisteix que la cacera va ser legal i explica que aquest dimarts reprendrà la seva vida professional i personal després de setmanes apartat de la vida pública.

Palmer, de 55 anys, al·lega que ha de tornar a la seva professió, als seus pacients i als seus treballadors: "Tinc un gran nombre de treballadors, i estic una mica amb el cor trencat per la interrupció en les seves vides" a causa del ressò mundial que ha tingut la mort del lleó Cecil, ha afirmat.

El dentista reitera que ell i els altres caçadors de la partida no tenien ni idea que el lleó, de 13 anys i conegut per la seva llarga negra melena, era tan estimat. No obstant, es nega a confirmar si complirà amb qualsevol petició, ja sigui informal o per mitjà dels procediments d'extradició, per tornar a Zimbàbue per respondre a les acusacions legals plantejades en aquest país.

"TOT ES VA FER CORRECTAMENT"

Acompanyat pel seu advocat, Joe Frieberg, Palmer ha assegurat a l''Star Tribune' que "tot es va fer correctament. Va ser una caça legal d'un lleó a Zimbàbue". Ha explicat que ell va ferir el lleó i que amb una altra fletxa va morir en molt menys temps que les 40 hores citades en informacions dels mitjans.

El judici contra el responsable d'organitzar el safari, Theo Bronkhorst, està ajornat al 28 de setembre, segons el grup conservacionista Bhejane Trust. La defensa va sol·licitar posposar el judici perquè un prestigiós advocat de Harare l'assessori en el cas.

Notícies relacionades

Bronkhorst està acusat de "no impedir una caça il·legal", després que la seva companyia de safaris organitzés la cacera amb arc i fletxes en què va participar Palmer, als voltants del parc nacional de Hwange National. Segons sembla, Bronkhorst va utilitzar un esquer per atraure Cecil fora del parc, de manera que tècnicament fos legal caçar-lo.

La mort de Cecil va provocar una polèmica internacional sobre els límits de la lucrativa caça esportiva, que atrau persones de tot el món per convertir animals salvatges en els seus trofeus. En el marc d'una ofensiva contra la caça il·legal, les autoritats zimbabueses van arribar a prohibir la captura de lleons, lleopards i elefants a les zones de safari que envolten el parc Hwange.