Croàcia reclama a Grècia que deixi d'enviar els refugiats als Balcans

El Govern de Zagreb va tancar divendres set dels vuit controls fronterers per frenar l'arribada de refugiats

1
Es llegeix en minuts

Croàcia ha exigit aquest dilluns que Grècia deixi de permetre que refugiats procedents del Pròxim Orient arribin a través del seu territori a la resta d'Europa.

"Aquesta situació, en què Grècia buida els seus campaments i envia els refugiats a Macedònia, Sèrbia i Croàcia és absolutament inacceptable", ha declarat el ministre de l'Interior croat, Ranko Ostojic, a la localitat de Tovarnik, a prop de la frontera amb Sèrbia, segons recullen els mitjans del país.

"Si es vol aturar aquesta onada (de refugiats), s'ha d'aturar a la font: entre Turquia i Grècia, només així es millorarà la situació", ha destacat.

Els ministres d'Interior de la Unió Europea es reuneixen demà a Brussel·les per debatre la resposta a la crisi migratòria més greu dels últims 70 anys.

PARAR EL FLUX

Ostojic ha assegurat que exposarà als seus col·legues europeus la seva valoració que s'ha d'aturar el flux de refugiats cap als Balcans a Grècia i Turquia.

El responsable croat ha indicat que la UE ha de crear "punts d'accés" a Turquia, on els refugiats puguin presentar les seves demandes d'asil.

Unes 29.000 persones, la majoria procedents de Síria, han arribat a Croàcia des de Sèrbia l'última setmana després de seguir la denominada ruta dels Balcans, que comença a Grècia.

29.000 ARRIBADES

Segons dades del Ministeri de l'Interior de Croàcia, només sis refugiats dels aproximadament 29.000 que han arribat al país han sol·licitat asil.

La majoria dels refugiats volen seguir el seu viatge cap a països rics del nord d'Europa, com Alemanya i Suècia, on les condicions d'asil són més favorables.

Croàcia és membre de la Unió Europea, però no forma part de la seva zona de Schengen, que permet la lliure circulació a 26 països europeus.

Notícies relacionades

A més, Croàcia ha tancat per al trànsit de camions l'únic pas fronterer que encara tenia obert amb Sèrbia, després del tancament de set més a causa de la crisi de refugiats, ha informat avui l'emissora de televisió pública sèrbia RTS.

El tancament del pas de Bajakovo/Batrovci ha tingut lloc aquesta mitjanit sense cap explicació per part croata, ha indicat la font, que ha assenyalat que una llarga cua de camions, de diversos quilòmetres de llarg, es troba a la frontera.

Temes:

Croàcia