Un multimilionari dóna 12 milions de dòlars a 800 professors de matemàtiques de Nova York

Harris Simons, conegut com el matemàtic milionari, entrega 15.000 euros a cada docent perquè pugui millorar les seves classes

1
Es llegeix en minuts

James Harris Simons, el multimilionari fundador de Renaissance Technologies, un fons alternatiu, ha posat en marxa una iniciativa que consisteix a donar 15.000 dòlars (13.500 euros) a cada professor de matemàtiques que ensenya en escoles públiques de Nova York perquè pugui millorar la qualitat del seu ensenyament. La intenció és que aquesta donació es repeteixi cada any.

Aquestes donacions s'estan vinculant a través de Math Fort America, una fundació dedicada a promoure l'ensenyament de matemàtiques i ciències que va ser creada fa 20 anys. Simons va crear aquesta fundació juntament amb la seva dona amb la intenció de "fer de la docència una opció viable, gratificant i respectada".

Notícies relacionades

"Els donem diners extres. 15.000 dòlars a l'any a 800 professors de matemàtiques i ciència a les escoles públiques de Nova York", va assenyalar Simons. Això suposa una donació de 12 milions de dòlars. La intenció és estendre, l'any que ve, aquesta ajuda a un total de 1.000 professors.

James Harris Simons és conegut com el "matemàtic multimilionari" ja que va fundar la seva companyia de fons d'inversió després d'una carrera acadèmica com a professor de matemàtiques.