El flux de refugiats es desvia a Croàcia

Els primers autobusos arriben a la frontera d'aquest país amb Sèrbia després del blindatge de la frontera d'Hongria

Un grup de refugiats caminen als voltants de Sid, a prop de la frontera amb Croàcia.

Un grup de refugiats caminen als voltants de Sid, a prop de la frontera amb Croàcia. / REUTERS / ANTONIO BRONIC

1
Es llegeix en minuts

Els primers autobusos amb refugiats de l'Orient Mitjà que ahir a la nit van sortir des del sud de Sèrbia han arribat avui a la ciutat sèrbia de Sid, a prop de la frontera amb Croàcia, informen els mitjans de comunicació locals.

Això suposaria una nova ruta per on els refugiats intenten arribar a l'Europa occidental, després que Hongria tanqués ahir la seva frontera amb Sèrbia per impedir el pas de milers d'immigrants pel seu territori.

Segons l'agència de notícies sèrbia Tanjug, dos autobusos i diversos taxis amb uns 80 refugiats han arribat a les proximitats de la frontera de Croàcia i la localitat de Tovarnik, cap on es van encaminar a peu per carreteres locals.

Tres autobusos més amb refugiats són esperats a la zona en les pròximes hores.

Des de la frontera entre Sèrbia i Macedònia, des d'on els refugiats entren al país balcànic, són uns 500 quilòmetres fins a la frontera croata.

La televisió regional N1 ha informat que uns 20 immigrants ja han entrat a Croàcia pels camps als voltants de Tovarnik, i que s'encaminen cap a un pròxim punt policial, sempre en companyia d'agents croats.

CONTROL DE FRONTERES

Segons l'agència de notícies croata Hina, el portaveu de la policia local, Domagoj Dzigumovic, va indicar que "està en curs el registre" dels refugiats.

Notícies relacionades

Croàcia ha destinat uns 6.000 efectius a les seves fronteres exteriors per poder gestionar la possible arribada de refugiats.

A uns 15 quilòmetres de Sid, Sèrbia han preparat un antic hospital de nens com a centre d'acollida per als refugiats, amb una capacitat per a 250 persones i està previst que s'instal·lin tendes de campanya, encara que de moment cap refugiat ha arribat a aquest centre.