DRAMA HUMANITARI

Hongria tanca el principal punt de pas de la seva frontera amb Sèrbia

Holanda, Àustria i Eslovàquia reforcen els controls per evitar l'entrada massiva de refugiats

Policies hongaresos formen una barrera humana per tallar el flux de refugiats des de Sèrbia.

Policies hongaresos formen una barrera humana per tallar el flux de refugiats des de Sèrbia. / REUTERS / LASZLO BALOGH

2
Es llegeix en minuts

Les autoritats hongareses, austríaques, holandeses i eslovenes han començat aquest dilluns a imposar controls més estrictes a les seves fronteres per limitar el nombre de refugiats que arriben a Europa, com va començar a fer aquest diumenge Alemanya, que es declara completament desbordadaAlemanya.

Hongria, que és juntament amb Àustria el país de l'Europa central que s'està veient més afectat per aquesta crisi, ha decidit impedir l'entrada de refugiats a través de la seva frontera sud amb Sèrbia, on estava tancant l'últim forat que quedava a la tanca que separa els dos països.

Per la seva banda, l'Executiu eslovè ha reiterat el seu rebuig a les quotes de refugiats proposades per Brussel·les, al considerar que l'èxode massiu de refugiats no se soluciona establint un sistema de repartiment, sinó ajudant els països que s'han vist més afectats: "Alemanya i Àustria", segons el primer ministre eslovè.

BARRERA HUMANA

Segons s'ha comprovat a prop de la localitat de Röszke, al sud d'Hongria, la policia ha col·locat una barrera humana amb uns 25 agents que tanquen el pas als refugiats que arriben des del país veí.

Un oficial de la policia hongaresa que era al mateix lloc ha confirmat que a partir d'ara ja no es permetrà que cap refugiat entri a Hongria.

Diversos grups de persones han sigut interceptats pels agents i enviats a l'altre costat de la frontera sèrbia, on s'han retirat cap a una zona boscosa pròxima, visiblement desil·lusionats i resignats.

"TROBAR UNA ALTRA VIA"

"Seguirem la tanca fins que trobem un altre forat", ha cridat un d'ells, i un altre ha dit: "Això no em pararà. He creuat el mar per arribar fins aquí".

A continuació s'ha vist com centenars de refugiats caminaven paral·lelament a la tanca, amb l'aparent objectiu de trobar una nova entrada cap a Hongria.

Segons la televisió pública M1, la policia ha informat als refugiats que han d'anar caminant un quilòmetre més fins a una entrada oficial, on podran demanar asil si ho desitgen. Això afectaria només els refugiats sirians, han indicat fonts de la policia hongaresa.

PRESÓ PER ENTRAR IL·LEGALMENT

Al país centreeuropeu entra en vigor aquest dimarts a la matinada una nova i restrictiva llei d'immigració, que considera delicte creuar il·legalment les seves fronteres. Si són detinguts, els immigrants podrien ser condemnats a tres anys de presó o ser expulsats del país.

Notícies relacionades

Pocs minuts abans, la policia hongaresa havia començat a tancar l'últim forat a la tanca, per on passen les vies del tren que uneixen Sèrbia i Hongria.

El forat té uns 25 metres d'ample i serà tancat amb una mena de porta que s'obrirà només quan hagi de passar un tren.