SUPORT A LES TRADICIONS NATIVES

Obama retorna el seu nom original a la muntanya més alta d'Alaska

La muntanya McKinley, anomenada així en honor a un dels presidents dels Estats Units, recuperarà el seu nom en llengua nativa

Vista de la muntanya més alta dels EUA, ubicada a Alaska; el seu nom natiu significa ’l’alt’. / BBC / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Després de diverses dècades de controvèrsia, la muntanya més alta d'Amèrica del Nord recupera el seu nom original. Barack Obama ha retornat a la muntanya McKinley el nom de Denali, 'L'alt' en llengua nativa d'Alaska.

El president dels Estats Units va anunciar aquest canvi en vigílies del seu viatge a Alaska, en què espera exposar la problemàtica que pateix aquest estat a causa del canvi climàtic.

"Per respecte a aquest lloc i a la seva gent, li tornarem oficialment el nom de Denali a aquesta muntanya com a reconeixement i símbol de suport a les tradicions dels habitants natius d'Alaska”, ha explicat el secretari d'Interior nord-americà, Sally Jewell.

EL NOM DEL PRESIDENT

La muntanya, que té una altitud de 6.168 metres, va rebre el nom de McKinley de la mà d'un buscador d'or el 1896 quan aquest va saber que el polític William McKinley es convertiria en president dels Estats Units.

Notícies relacionades

Alaska ha intentat canviar el nom d'aquesta muntanya durant molts anys. No obstant, aquests intents es van veure frustrats a nivell federal ja que Ohio, l'estat natal del president McKinley, s'hi oposava.

McKinley va ser el 25è president dels Estats Units. Va ser assassinat al començament del seu segon mandat el 1901. S'ha de dir que mai va visitar la muntanya que portava el seu nom ni tampoc Alaska.

Temes:

Estats Units