¿I si això fos Síria?

L'oenagé Save the Children difon un vídeo que recrea amb càmera oculta en una localitat britànica la vida en un país en guerra

Vídeo de l’oenagé Save The Children en què es recreen a la localitat britànica de Surrey situacions quotidianes de la guerra de Síria. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Ha sigut gravat a Surrey. Però les mateixes reaccions s'haurien produït a Barcelona, a París o a qualsevol ciutat europea.

Amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans occidentals del terrible dia a dia que pateixen els ciutadans sirians, l'oenagé Save The Children ha difós un vídeo en què recrea a la localitat de Surrey la realitat de Síria.

En la gravació, un grup d'actors escenifiquen situacions com tancament d'escoles, desproveïment de botigues, bloqueig de carreteres, absència de material mèdic, entre altres, per a desconcert dels veïns de la localitat, que són gravats amb càmera oculta.

El vídeo, titulat "Si Surrey fos a Síria", comença mostrant el tancament d'una escola. Els pares, quan hi porten els seus fills, veuen com un uniformat els impedeix el pas. Una altra de les escenes té lloc en una botiga, desproveïda de productes bàsics com la llet i on el que es pot comprar té preus desorbitats a causa de l'escassetat.

BLOQUEJAT EL PAS

L'última recreació, i la més dramàtica, es produeix quan es talla una carretera, molt habitual a Síria a causa dels combats, cosa que impedeix que una ambulància amb una nena que necessita assistència mèdica urgent pugui passar.

Notícies relacionades

"El nostre potent vídeo trasllada a casa nostra la realitat de viure sota un setge que milions de sirians estan patint diàriament. Utilitzem càmeres per gravar les reaccions de la gent a Surrey davant una sèrie d'esdeveniments que ara són inimaginables al Regne Unit, però que són massa comuns a Síria", assenyala l'oenagé a la seva pàgina web.

l'organització assenyala que 11 milions de sirians han hagut d'abandonar caa seva a causa de la guerra i que hi ha 420.000 persones atrapades en situacions de setge en aquest país.