TERRORISME A L'ÀSIA

Reobre el santuari hindú atacat a Bangkok

Les autoritats tailandeses busquen l'autor de l'atemptat i els seus còmplices

Una turista visita el santuari d’Erewan, aquest dimecres.

Una turista visita el santuari d’Erewan, aquest dimecres. / EFE / NARONG SANGNAK

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Bangkok han reobert avui al públic el santuari d'Erewan, altar religiós on dilluns passat va esclatar una bomba que va causar 20 morts i 125 ferits, segons les últimes xifres oficials.

Centenars de fidels han anat a primera hora del dia al santuari d'Erawan, en una de les cantonades més transitades del cor comercial de la capital tailandesa, escenari del pitjor atemptat viscut pel país asiàtic.

Els devots han col·locat barres d'encens i ofrenes florals al recinte religiós dedicat a la representació tailandesa del déu hindú Brahma, famós entre els locals perquè atrau la bona fortuna.

Venedors locals, habituals abans del tràgic succés, també han tornat a la seva cita als voltants del mausoleu.

FLORS COM A HOMENATGE

Desenes de roses vermelles, a més de cartells i postals de record, van ser dipositades dimarts de manera espontània en un dels pilars del metro elevat que sobrevola l'altar religiós.

Al fer-se fosc, un altre grup de persones van col·locar espelmes i van resar per les ànimes de les víctimes de l'atemptat.

Una bomba de fabricació casolana, amb entre 3 i 5 quilos de dinamita i carregada de metralla, va explotar en plena hora punta dilluns passat quan turistes estrangers i locals transitaven per la zona.

RECERCA D'UN SOSPITÓS

Les autoritats locals busquen un home sospitós de ser l'autor de la matança, encara que, fins al moment, cap grup ha reivindicat l'atac terrorista.

Les càmeres de seguretat van captar un jove de cabells llargs, ulleres, samarreta groga i que carregava una motxilla que va abandonar al santuari.

Notícies relacionades

Dimarts, una altra bomba va explotar sense causar víctimes a prop del riu Chao Phraya que travessa la capital.

El Govern contempla diverses hipòtesis sobre l'autoria i els motius de l'atac en una investigació que continua i els detalls de la qual no han sigut transmesos a la premsa.