CRISI A GRÈCIA

¿Per què Varufakis ha votat sí al segon paquet de reformes?

Sorpresa per la decisió de l'exministre, que va qualificar l'acord del "cop d'estat", de votar a favor de les noves mesures

Iannis Varufakis, exministre de Finances de Grècia, compareix davant els mitjans.

Iannis Varufakis, exministre de Finances de Grècia, compareix davant els mitjans. / REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

1
Es llegeix en minuts

El sempre imprevisible exministre de Finances grec Iannis Varufakis va tornar a sorprendre aquest dijous al votar a favor del segon paquet de reformes exigides al Govern de Grècia per l'Eurogrup. El 'sí' de Varufakis ha cridat molt l'atenció ja que en la votació del primer paquet de reformes s'havia desmarcat de la línia oficial de Syria i havia votat 'no'.

A més, el suport de l'exministre a les mesures sorprèn perquè, després de l'acord amb els creditors i l'Eurogrup, aquest va decidir dimitir per no estar d'acord amb el contingut del pacte.

DURS ATACS

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, no obstant, ha justificat el seu vot afirmatiu amb l'argument  que les reformes que engloba aquest paquet són necessàries per a Grècia. A més, ha assenyalat que si ha votat 'sí' és per contribuir a mantenir la unitat de Syriza perquè així el govern "aconseguirà guanyar temps per planejar una millor resistència a l'autoritarisme".

Malgrat tot, va insistir que el conjunt del paquet de reformes acordat està destinat al fracàs. Varufakis havia arribat a qualificar l'acord de "cop d'estat" contra Grècia i havia carregat durament contra el primer ministre, Alexis Tsipras.