Victòria del 'no' en el referèndum de Grècia: les últimes notícies, en directe

Dimiteix el ministre de Finances, Iannis Varufakis, per facilitar la negociació amb la troica

Iannis Varufakis, exministre de Finances de Grècia, compareix davant els mitjans.

Iannis Varufakis, exministre de Finances de Grècia, compareix davant els mitjans. / REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

1
Es llegeix en minuts
MARTÍ BENACH / BARCELONA

Grècia ha rebutjat de forma majoritària en el referèndum d'aquest diumenge les condicions dels creditors internacionals per resoldre la crisi, en el que suposa un desafiament a Europa de conseqüències imprevisibles. La victòria de 'no' posa en qüestió els plantejaments de la troica (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional) i obligarà a buscar un nou punt de trobada per desencallar el conflicte.

Després del resultat del referèndum, la UE celebrarà aquest dimarts una cimera extraordinària de caps d'Estat i de Govern, abans de la qual hi haurà avui una trobada entre la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande. La notícia del dia ha sigut la ràpida i sorprenent dimissió del primer ministre de Finances, Iannis Varufakis, que pretén així facilitar les negociacions amb els creditors.

Obrim aquí un seguiment en directe dels esdeveniments de la jornada.

10.00.  El cap de l'equip negociador grec amb els creditors, Euclid Tsakalotos, és el principal candidat per substituir Varufakis, encara que també podria ser l'actual ministre d'Economia, George Stathakis.

Notícies relacionades

9.55. L'Ibex ha obert la sessió d'aquest dilluns amb un retrocés superior al 2%, que ha portat el selectiu fins als 10.544 punts. Als pocs minuts, el selectiu espanyol moderava la caiguda a l'1,32%, però seguia amb tots els valors en vermell.

8.55. El ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, dimiteix per facilitar la negociació amb la troica.