L'excanceller alemany Helmut Kohl es troba en estat crític

L'artífex de la reunificació alemanya fa tres setmanes que està en cures intensives després d'una operació de còlon

1
Es llegeix en minuts

L'excanceller alemany Helmut Kohl, de 85 anys, es troba en estat crític ingressat des de fa tres setmanes en la unitat de cures intensives del Clínic Universitari de Heidelberg.

El que va ser canceller d'Alemanya entre el 1982 i el 1998 ha sigut traslladat a l'UCI des de la planta de cirurgia després de sotmetre's a una operació de còlon, apunta el setmanari 'Der Spiegel' en la seva edició digital citant fonts pròximes a Kohl.

El centre hospitalari ha rebutjat fer declaracions emparant-se en la protecció de dades personals dels pacients, encara que un portaveu ha assenyalat que més endavant hi podria haver un comunicat acordat amb la família.

Prèviament, el setmanari 'Bunte' havia informat del trasllat de l'excanceller a la unitat de cures intensives després d'haver sigut intervingut.

El 4 de maig s'havia sotmès a una operació en què li va ser  reemplaçada una articulació del maluc.

Notícies relacionades

Estava previst que l'excanceller -que va presidir durant 25 anys la CDU i és considerat l'artífex de la reunificació alemanya- comencés amb la rehabilitació en una clínica bavaresa a principis d'aquest mes, una cosa, segons el 'Bunte', bastant improbable.

Una de les últimes ocasions en què es va poder veure en públic Kohl, que viu pràcticament retirat, va ser l'octubre de l'any passat durant la presentació a la Fira del Llibre de Frankfurt d'una reedició de les seves memòries amb motiu del 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín.

Temes:

Helmut Kohl