EL DESAFIAMENT GIHADISTA

Almenys 52 civils moren en un atac de la coalició internacional a Síria

Els avions van bombardejar suposades posicions de l'Estat Islàmic a la localitat de Bir Mahali

1
Es llegeix en minuts

Almenys 52 civils van morir en el bombardeig llançat aquest divendres per avions de la coalició internacional, encapçalada pels Estats Units, contra posicions del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a la població de Bir Mahali, a Síria, segons ha informat aquest dissabte l'Observatori Sirià dels Drets Humans.

En un comunicat, aquesta organització, que compta amb una xarxa de voluntaris sobre el terreny, assegura, citant el testimoni d'habitants de la zona, que el nombre de víctimes mortals podria augmentar perquè encara hi ha 13 persones desaparegudes. L'oenagé, que ha expressat la seva repulsa al que ha passat, ha detallat que les víctimes mortals pertanyen almenys a sis famílies diferents.

"L'Observatori Sirià dels Drets Humans condemna en els termes més enèrgics aquesta matança comesa per la coalició internacional contra una població del terme municipal de Serrin a la província d'Alep, amb el pretext de l'existència de membres de l'organització Estat Islàmic", assegura la nota.

Notícies relacionades

A més, l'associació sol·licita als països que pertanyen a la coalició que jutgin el responsable de la matança i insisteix en la seva crida de no llançar atacs contra zones civils.

Segons l'Observatori, fins ara almenys setanta civils havien mort a Síria per foc de la coalició des de l'inici dels bombardejos de l'aliança internacional, el 23 de setembre de l'any passat.