POLÈMICA A IRLANDA DEL NORD

El ministre de Sanitat de l'Ulster associa matrimonis gais amb abusos infantils

La policia investiga una denúncia contra Jim Wells, que en un debat va afirmar que un nen criat per homosexuals "té moltes més possibilitats de patir abusos i abandonaments"

Jim Wells, ministre de Sanitat de l’Ulster, en el polèmic debat electoral. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

La policia d'Irlanda del Nord està investigant els polèmics comentaris del ministre de Sanitat local, que en un debat electoral va relacionar els matrimonis gais amb els abusos sexuals infantils.

Jim Wells, membre destacat del conservador Partit Democràtic Unionista (DUP)va assenyalar inicialment que havia sigut malinterpretat, però després es va disculpar pel comentari i va declarar que no reflecteix l'opinió del seu partit.

"Tu no eduques un nen en una relació homosexual. Aquest nen té moltes més possibilitats de patir abusos i abandonaments", va argumentar Wells aquest dijous en un acte electoral de cara a els comicis britànics del 7 de maig. Alguns dels assistents a l'acte van respondre amb crits d'enuig, segons un vídeo penjat a internet.

 Wells va aclarir més tard que volia dir que els abusos són més probables en qualsevol "matrimoni no estable". Aquest divendres, ha difós un comunicat assenyalant que lamenta haver "fet erròniament aquest comentari sobre els abusos sexuals".

Un portaveu policial ha declarat que la policia ha rebut una denúncia i els agents estan investigant els fets. El diari local Down Recorder ha informat que la policia ha visitat la seva seu aquest divendres.

 CAMPANYA ANTIGAI

Notícies relacionades

Destacats membres del DUP, un dels partits més conservadors dels que es presenten a les eleccions britàniques, han fet campanya contra el matrimoni gai i han recolzat el dret d'un forn de Belfast a negar-se a fer un pastís amb un lema sobre els drets dels gais.

El DUP té vuit dels 18 escons d'Irlanda del Nord a la Cambra dels comuns, i espera aconseguir-ne almenys nou en les eleccions. Si cap formació guanya amb claredat, preveu recolzar el partit més votat a canvi d'assegurar-se concessions per a l'Ulster. Malgrat això, el líder del DUP, Peter Robinson, ha afirmat que el seu partit no farà peticions sobre "qüestions morals".

Temes:

Matrimoni