ACCIDENT A SEATTLE

Un camió amb més de 13 milions d'abelles bolca a Washington

El vehicle va escampar la seva càrrega de 448 ruscos sobre la carretera

1
Es llegeix en minuts

Un camió que transportava milions d'abelles en ruscos va bolcar en una autopista al nord de Seattle (EUA) divendres passat. El vehicle circulava per la Interestatal 5 cap a les 3.30 de la matinada quan va bolcar sobre un costat, tot escampant la seva càrrega de 448 ruscos amb més de 13 milions d'abelles. El conductor no va resultar ferit.

L'empresa propietària dels insectes, Belleville Honey and Beekeeping Supply de Burlington, va enviar apicultors per recuperar la quantitat més gran possible d'insectes. Finalment, les abelles es van tornar més actives i perilloses al sortir el sol i els bombers van haver de ruixar amb una capa d'espuma algunes de les caixes per matar els insectes per raons de seguretat.

HORES A L'AUTOPISTA

Notícies relacionades

Molts dels ruscos van quedar a l'autopista més de set hores després de l'accident, abans de ser dipositats en un camió. La majoria dels ruscos havien sigut aixafades. Les abelles han sigut transportades de Sunnyside, al centre de Washington, a una granja de nabius a Lynden, una ciutat a prop de la frontera amb Canadà a uns 160 quilòmetres al nord de Seattle. La policia insta els conductors a mantenir les finestretes tancades quan travessin la zona.

El propietari de l'empresa, Eric Thompson, va confirmar que els apicultors van aconseguir recuperar 128 ruscos, però va lamentar que la pèrdua podria ser de centenars de milers de dòlars. "Tot estava assegurat", va dir l'empresari, "estic decebut pel caos i la confusió que hem causat" va afegir.