CAMPANYA CAP A LA CASA BLANCA

El republicà Marco Rubio vol ser el primer president llatí dels EUA

El senador d'origen cubà és el tercer conservador que es presenta a les eleccions després dels anuncis de Ted Cruz i Rand Paul

1
Es llegeix en minuts
CARLES PLANAS BOU / BARCELONA

El republicà Marco Rubio ha anunciat que presenta la seva candidatura a les eleccions presidencials dels EUA del 2016 poques hores després que ahir ho fes la demòcrata Hillary Clinton. Rubio, senador per Florida i d'origen cubà, és el tercer conservador que anuncia el seu assalt a la Casa Blanca, seguint els passos de l'ultra Ted Cruz i del llibertari Rand Paul.

Rubio ha comunicat la seva decisió als principals contribuents de la seva campanya abans que ho anunciï oficialment aquesta nit en una conferència a Miami. El republicà, de només 43 anys, ha assegurat que se sent “especialment qualificat” per liderar el partit i defensar el somni americà. A falta del comunicat oficial, el seu equip ja s'ha posat en marxa:

LLATÍ, JOVE I AMB IDEES

Fill d'emigrants cubans, Rubio podria fer història el 2016 i convertir-se en el primer president llatí dels Estats Units, un qualificatiu que comparteix amb el també hispà Ted Cruz. El conservador utilitzarà aquesta carta per demostrar les oportunitats que pot oferir el seu país.

També ha recordat que les eleccions de l'any que ve han de ser sobre el futur i no el passat, en el que s'interpreta com un atac a Clinton i al seu coreligionari i mentor Jeb Bush. “Per primera vegada en molt temps, el partit republicà té l'oportunitat de ser un partit de futur”, ha criticat. Si guanyés, Rubio seria el president més jove des de Kennedy.

Notícies relacionades

Rubio ha llançat un missatge sobre la desigualtat que hi ha als Estats Units i com moltes famílies i joves tenen problemes econòmics i menys oportunitats de tenir èxit. Amb aquesta idea, que pot llançar com a lema central de la seva campanya, el republicà intenta allunyar-se de l'estereotip del seu partit, preocupat pels grans empresaris, i transmetre proximitat.

Encara que creu que la seva joventut pot ser motiu de crítiques, Rubio vol demostrar que té moltes idees. Per això, en el seu primer dia oficial en campanya, mentre Hillary visita Iowa, el candidat assistirà a una audiència del Senat sobre l'acord nuclear amb l'Iran.