Chelsea Manning obre un compte a Twitter des de la presó

L'exsoldat transsexual dicta els missatges a la seva gent i aquests els escriuen a la xarxa social

A l’esquerra, el soldat Bradley Manning, i a la dreta, la seva nova imatge com a Chelsea.

A l’esquerra, el soldat Bradley Manning, i a la dreta, la seva nova imatge com a Chelsea. / AP

1
Es llegeix en minuts

L'exsoldat transsexual Chelsea Manning, sentenciat a 35 anys de presó per filtrar informació reservada a WikiLeaks, ha obert aquest divendres un compte a la xarxa social Twitter, en què tuitejarà des de la presó dictant els seus missatges per telèfon. Manning, que no té accés a internet des de la presó nord-americana de Fort Leavenworth (Kansas) on compleix condemna, dicta els missatges per telèfon a la seva gent, i aquests els escriuen en nom seu a la xarxa social.

"Aquest és el meu nou compte de Twitter", és el primer tuit que l'exsoldat ha publicat avui al migdia, seguit de tres més en què ha explicat com usarà el compte.

 

"Tuitejar des de la presó requereix molt d'esforç i utilitzar un telèfon per dictar", ha indicat Manning en un altre missatge.

El compte @xychelsea, des del qual de moment no segueix ningú, ja ha aconseguit més de 7.000 seguidors en les primeres hores de la seva abertura. A la foto apareix la cara de l'exsoldat en blanc i negre amb cabells llargs i en la informació del compte apareix com a ubicació Fort Leavenworth.

El 12 de febrer, Manning va rebre l'aprovació per part de l'Exèrcit dels Estats Units per practicar-se un tractament de canvi de sexe, després que ja canviés el seu nom de Bradley a Chelsea així que va ser condemnat.

Notícies relacionades

Chelsea Manning sempre ha mantingut que va revelar informació classificada sobre abusos militars nord-americans a l'Iraq i l'Afganistan pel seu interès públic i per obrir un debat sobre les conteses en aquests països.