El copilot patia un trastorn d'ansietat i despreniment de retina

Els metges li van administrar injeccions del neurolèptic olanzapina i li van prescriure agomelatina per als problemes de son

Lubitz havia de renovar el seu permís mèdic al juny. El diari ’Bild’ assegura que la seva parella estava embarassada. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

La premsa francesa i alemanya ofereixen noves dades sobre la salut del copilot que va estavellar l'avió Airbus-320 dimarts passat amb 150 persones a bord.

Andreas Lubitz patia un trastorn d'ansietat generalitzada (TAG), per al qual li havien receptat un medicament neurolèptic, ha informat avui el diari francès 'Le Parisien'. 

Els metges que el van tractar, segons relata el mitjà, li havien administrat injeccions d'olanzapina i li havien recomanat que practiqués molt esport per recuperar la confiança en si mateix.

Lubitz, de 27 anys, que va estavellar de forma deliberada l'aparell en el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf, també tenia, segons sembla, problemes de son, per als quals se li havia prescrit agomelatina.

DESPRENIMENT DE RETINA

El diari alemany 'Bild' informa aquest diumenge que Lubitz estava sent tractat per un possible despreniment de retina que li feia témer el final de la seva carrera com a pilot. A això s'hi suma, segons el rotatiu, que la parella del copilot estava suposadament embarassada.

La dona, professora d'anglès i matemàtiques en una escola a l'estat federat de Renània del Nord-Westfàlia, va dir fa unes setmanes als seus alumnes, segons el diari, que estava esperant una criatura.

Segons el setmanari 'Der Spiegel', la parella, que segons sembla es va conèixer quan Lubitz tenia 18 anys i poc després va començar a sortir, tenia previst fins i tot casar-se.

La dona, que va conèixer Lubitz quan tots dos treballaven en un restaurant de la cadena Burger King, a la ciutat de Montabaur, estava viatjant al lloc de la tragèdia quan va saber que la seva parella era presumptament el culpable de la catàstrofe.

A més de patir un trastorn psicosomàtic, com semblen indicar els documents mèdics i els medicaments trobats en el registre de la seva vivenda i la dels seus pares, Lubitz també patia problemes físics, en concret de visió, assegura el rotatiu.

Segons 'Bild', el copilot estava en tractament per un despreniment de retina i temia per la seva vista, encara que es desconeix si l'origen era orgànic o psicosomàtic.

GREU "TRASTORN PSICOSOMÀTIC"

La Fiscalia de Düsseldorf va informar divendres de la troballa a casa seva, en aquesta ciutat, i a casa dels seus pares, a la localitat de Montabaur, de documents mèdics "que apunten a una malaltia i el seu corresponent tractament mèdic".

El diari alemany 'Die Welt' ha informat aquesta setmana en l'edició digital que agents de la policia van trobar en el registre de l'apartament a Düsseldorf nombrosos medicaments per tractar un greu "trastorn psicosomàtic"

Notícies relacionades

Els agents van trobar a més a casa seva, a Düsseldorf, receptes de psicofàrmacs per tractar trastorns bipolars, així com una gran quantitat de somnífers.

El copilot, segons el nord-americà 'The New York Times', també tenia problemes de visió que podrien haver posat en perill la seva feina, en què acumulava una experiència de 630 hores de vol.