TRAGÈDIA ALS ALPS

La policia troba una "prova significativa" a casa del copilot

Els investigadors diuen que la pista no és una nota de suïcidi, però podria explicar per què el jove va estavellar l'avió

El registre de casa seva a Düsseldorf i de la vivenda dels seus pares, a Motabaur, ha durat més de quatre hores

Vídeo del registre policial a casa d’Andreas Lubitz, copilot de l’avió de Germanwings. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Després d'un registre de més de quatre hores al seu apartament a Düsseldorf i a casa dels seus pares, a la localitat de Montabaur, els detectius han revelat que han trobat una "prova significativa" que podria explicar la gran pregunta que a aquestes hores es fa tothom: ¿per què el copilot del vol Barcelona-Düsseldorf de Germanwings va estavellar l'A320 amb 150 persones a bordBarcelona-Düsseldorf de Germanwings , inclòs ell mateix?

Segons publica aquest divendres el diari 'The Daily Mail', la prova en qüestió no seria una nota de suïcidi, però sí un element que ajudaria molt a aclarir una tragèdia que té tot Europa en xoc.

"Hem trobat una cosa que ara mateix s'està analitzant. No podem dir què és en aquest moment, però puc dir que és un indici molt significatiu per explicar el que ha passat. Esperem que pugui aclarir algunes incògnites", ha explicat un portaveu de la policia després d'acabar l'escorcoll dels domicilis en què s'han recollit un PC, el portàtil i altres documents del jove pilot.

630 HORES DE VOL

Els investigadors busquen ara esbrinar quins motius van portar Lubitz, pilot de Germanwings des del setembre del 2013 i que tenia 630 hores de vol, a estavellar l'avió als Alps.

HAVIA TRENCAT AMB LA NÒVIA

En aquest sentit, el diari 'The Daily Star' publica aquest divendres que Lubitz hauria trencat fa poc amb la seva nòvia, amb qui, segons diversos mitjans alemanys, tenia previst casar-se l'any que ve.

Diversos mitjans asseguren  que Lubitz patia de depressió, encara que els seus coneguts el descriuen com "un noi normal". La seva obsessió des d'adolescent era ser pilot, però durant el seu entrenament el va haver d'abandonar durant sis mesos per depressió causada per estrès (síndrome 'burn-out').

Notícies relacionades

Els investigadors que han vist la seva habitació asseguren que està plena de fotos d'avions. I un dels seus companys en un curs de pilot diu que Lubitz estava obsessionat a ser pilot, i que si no ho hagués aconseguit "s'hauria suïcidat".

Els registres van ser ordenats, en col·laboració amb les autoritats franceses, per la fiscalia de Düsseldorf, que ha explicat en un comunicat que el seu objectiu és reunir "documents personals" del copilot que ajudin a aclarir els motius que el van poder portar a estavellar l'avió.