TRAGÈDIA ALS ALPS

El president de Lufthansa diu que l'accident "és inexplicable"

Carsten Spohr assegura que l'avió estava bé tècnicament

El president de Lufthansa, Carsten Spohr, fa una declaració sobre l’avió de l’aerolínia Germanwings sinistrat, des de l’aeroport de Frankfurt.

El president de Lufthansa, Carsten Spohr, fa una declaració sobre l’avió de l’aerolínia Germanwings sinistrat, des de l’aeroport de Frankfurt. / CHRISTOPH SCHMIDT (EFE)

1
Es llegeix en minuts

 El president de Lufthansa, Carsten Spohr, ha dit aquest dimecres que el accident de l'avió A320 de Germanwings, que cobria el trajecte Barcelona-Düsseldorf i que aquest dimarts es va estavellar en els Alps francesos amb 150 persones a bord, "és inexplicable" i que l'aparell estava tècnicament bé.

 Spohr ha fet aquestes declaracions en el aeroport de Frankfurt després que els empleados de Lufthansa i de la seva aerolínia de baix cost, Germanwings, guardessin a les 09.53 hores GMT un minut de silenci al que també s'han unit els empleados d'altres aerolínies.

 A més, Spohr ha fet hincapié en que els dos pilots tenien suficient experiència.

 VIATGE A BARCELONA

 El president de Lufthansa es dirigeix en aquest moment a l'aeroport de Düsseldorf i, posteriorment, a Barcelona, ha dit una portaveu de la companyia alemanya.

 Lufthansa encara desconeix les causes de l'accident d'ahir de l'avió A320 de su filial Germanwings als Alps francesos, en el seu vol 4U 9525, quan realitzava la ruta regular des de Barcelona a Düsseldorf i en el que anaven a bord 150 persones.

 L'aerolínia Germanwings ha cancel·lat avui un vol, el 4U 354 des de Colònia a Londres.

 "Debido al estrès emocional, alguns membres de la tripulació estan indisposats per donar servei aquest dimecres. Germanwings entén aquestes circumstàncies, ja que membres de les tripulacions han perdut a sus colegas en l'accident", ha informat la companyia.

 30 CANCEL·LACIONS

Notícies relacionades

 Els vols de tot el grup Lufthansa operaran aquest dimecres amb normalitat, encara que el dimarts Germanwings ha cancel·lat 30 vols perquè alguns auxiliars de vol no volien volar.

 L'aerolínia de baix cost Germanwings opera aquest dimecres uns 40 vols amb onze avions d'altres companyies, principalment de Lufthansa, Air Berlin i TuiFly.