Un grup d'estudiants alemanys d'intercanvi a Llinars del Vallès, a l'avió sinistrat

Es tracta de 16 alumnes de quart d'ESO i dos professors, que participaven en una estada a l'institut Giola

Un avió Airbus A320 de la companyia Germanwings a l’enlairar-se de l’aeroport de Colònia/Bonn, a Alemanya.

Un avió Airbus A320 de la companyia Germanwings a l’enlairar-se de l’aeroport de Colònia/Bonn, a Alemanya. / ROLF VENNENBERND / EFE

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

Consternació a Llinars del Vallès. Un grup de 16 escolars alemanys, 14 noies i dos nois, i dos professors del centre Joseph-König-Gymnasium, de la localitat Haltern am See (Renània del Nord Westfàlia), que participaven en un intercanvi escolar amb un institut públic de Llinars del Vallès, es troben entre els passatgers del vol KU-9525. Els xavals havien estat allotjats a casa de veïns de la localitat, on avui els ciutadans no s'ho podien creure.

El viatge d'aquests alumnes, acollits per l'institut Giola, era la segona part de l'intercanvi escolar, després que els xavals de quart curs d'ESO d'aquell centre realitzessin una primera visita a Düsseldorf el desembre passat, acompanyats pels professors d'Alemany i de Física. Alguns d'aquests alumnes que han compartit estudis i excursions amb els nois alemanys aquests dies han mostrat aquest dimarts la seva consternació.

Notícies relacionades

L'escola ha suspès les classes i ha facilitat suport psicològic als alumnes.

En un primer moment des del centre han mantingut l'esperança que finalment el grup no hagués agafat el vol. Segons han explicat des de l'institut alguns dels xavals s'havien deixat la documentació i havien hagut de tornar a buscar-la, i per això han desitjat creure que no han arribat a temps d'embarcar.