La reina Rània encapçala una marxa de condemna a Amman per la mort del pilot jordà

La dona del rei de Jordània porta un cartell amb la imatge del militar assassinat per l'Estat Islàmic

La reina Rània, amb un cartell amb la imatge del pilot executat.

La reina Rània, amb un cartell amb la imatge del pilot executat.

1
Es llegeix en minuts

Milers de jordans han marxat pel centre d'Amman per condemnar l'assassinat del pilot jordà Muaz Kasasbeh a mans del grup gihadista Estat Islàmic (EI) en una protesta encapçalada per la reina Rània.

Els manifestants s'han congregat després de la pregària musulmana del migdia davant de la Gran Mesquita de Husseini, on ha anat la reina per liderar la posterior marxa pels carrers de la capital fins a la plaça Najil.

Rània, una habitual de la premsa del cor, ha portat un cartell amb la imatge del pilot executat. Al voltant, el cos de seguretat reial i els agents de l'ordre han intentat obrir el pas a la manifestació i alhora protegir l'esposa del rei Abdul·là II. Al matí, Rània ha anat a visitar la viuda del pilot a casa seva, a qui s'ha abraçat de manera emotiva.

Durant la protesta, organitzada per moviments juvenils i d'activistes, els participants han entonat lemes i han hissat pancartes en què han denunciat que les accions de l'EI són contràries a l'islam.

També han demanat que el grup gihadista sigui eradicat i han expressat suport al rei jordà Abdul·là II i a les mesures adoptades per venjar Kasasbeh, inclosos els bombardejos recents a Síria.

"Et recolzem Abdul·là en la seva destrucció", "Muaz seguirà als nostres cors", "Estem tots units en defensa de la nostra nació", han estat alguns dels lemes corejats.

Notícies relacionades

Avions militars jordans van reprendre aquest dijous les operacions contra l'EI a Síria, posant fi a una treva de 40 dies, iniciada després de la captura del pilot jordà pels gihadistes el 24 de desembre passat.

La missió dels caces de Jordània es va produir dos dies després que l'EI mostrés un vídeo en què suposadament cremava viu a Kasasbeh, l'avió del qual va ser abatut quan participava en un atac de la coalició internacional a Síria.