COMICIS AL PAÍS HEL·LÈ

Eleccions a Grècia 2015, en directe

Seguiment de l'últim dia d'una campanya que té el partit Syriza com a gran favorit

Alexis Tsipras votant a les eleccions gregues.

Alexis Tsipras votant a les eleccions gregues. / ARIS MESSINIS (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Grècia viu aquest diumenge unes eleccions claus per al seu futur. Tota la Unió Europea està pendent del resultat d'uns comicis. Les enquestes donen com a guanyador el partit d'esquerra Syriza. El seu líder, Alexis Tsipras, ha anunciat la seva intenció de renegociar el deute. Aquí us oferim un seguiment en directe dels comicis.

20.12. Últim tuit d'Alexis Tsipras, el líder de Syriza, abans de les eleccions. "No necessito només una victòria. Busquem el triomf històric del nostre poble. #ekloges2015 #ChangeEurope"

20.06. Gràfic amb els principals líders polítics grecs que concorren a aquestes eleccions.

19.49. Les últimes enquestes conegudes --la llei electoral permet la publicació de sondejos fins a 48 hores abans dels comicis-- augmenten la distància entre Syriza i Nova Democràcia, perquè atorguen als de Tsipras un avantatge d'entre cinc i deu punts sobre els conservadors. Aquí us deixem les sis principals promeses que ha fet Syriza per guanyar les eleccions. La principal és que en cas de guanyar les eleccions, Syriza es compromet a realitzar una auditoria del deute públic, el gran problema que ha enfonsat el país en la crisi aquests últims anys. A més, exigeix renegociar-ne la devolució i suspendre els pagaments fins que s'hagi recuperat l'economia i torni el creixement i l'ocupació.

19.44. Alexis Tsipras, el líder de Syriza, va celebrar ahir un dinar amb periodistes en un restaurant d'Atenes. Aquest polític, que si guanya serà el més jove a arribar al poder al país hel·lè, ha destacat per la seva oratòria. Una de les seves frases més conegudes és: "Som com el Barça, juguem amb fantasia". Aquí us deixem les seves set frases més impactants.

19.31.  El primer ministre grec, Andonis Samaràs,  va afirmar dissabte, durant la jornada de reflexió a Grècia, que "el 14 per cent dels indecisos" votarà pel seu partit i donarà la victòria a la conservadora i governamental Nova Democràcia.

Notícies relacionades

19.29. És jornada de reflexió a Grècia. Estan prohibits els mítings i la publicació d'enquestes. No obstant, els principals candidats han mantingut reunions informals amb periodistes i han visitat els seus centres de campanya.

19.28. Iniciem la cobertura en directe amb un repàs de les declaracions dels principals candidats grecs de cara a les eleccions d'aquest diumenge.

Temes:

Grècia