La lluita contra el radicalisme

Mahoma proclama a la portada de 'Charlie Hebdo': 'Je suis Charlie'

El setmanari satíric reapareixerà demà amb tres milions d'exemplars

La revista ’Charlie Hedbo’ torna dimecres als quioscos amb una tirada de 3 milions d’exemplars. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / PARÍS

El pròxim número del setmanari satíric francès Charlie Hebdo, que sortirà a la venda aquest dimecres amb una tirada extraordinària de tres milions d'exemplars per primera vegada després de l'atemptat, inclourà caricatures de Mahoma. En portada, amb el títol «Tot està perdonat», Mahoma proclama: 'Je suis Charlie'.

L'advocat Richard Malka va assegurar ahir a la cadena de ràdio France Info que la revista inclourà, a més, burles sobre polítics i religiosos, ja que «aquest és l'esperit de 'Jo sóc Charlie'». «No cedirem mai. Si no, res d'això tindria sentit», va apuntar l'advocat i col·laborador d'aquest setmanari, a la seu del qual dos gihadistes van matar dimecres passat 12 persones, suposadament en represàlia per publicar caricatures del profeta de l'islam.

Charlie Hedbo sol posar a la venda 60.000 exemplars, però el número que sortirà aquesta setmana tindrà un tiratge del voltant de tres milions de còpies i serà traduït a 16 idiomes, segons va explicar el dibuixant Patrick Pelloux.

«Tindrà una difusió excepcional com a gest de vida i de supervivència», va apuntar l'advocat mentre un altre dels redactors, Gérard Biard, va explicar a la ràdio que no volen fer un «número necrològic». Per Malka, el lema popularitzat arran dels atemptats de «Jo sóc Charlie» és «un estat d'esperit, que també vol dir el dret a la blasfèmia» i, per tant, «evidentment», el nou número del setmanari inclourà caricatures de Mahoma.

Notícies relacionades

«L'humor sense riure's d'un mateix no és humor. Nosaltres ens riem de nosaltres, dels polítics, de les religions», va sentenciar. L'atemptat del dia 7 va matar vuit periodistes del Charlie Hebdo, entre ells el director, Charb, i quatre dels caricaturistes de França més coneguts.

La resta de la redacció s'han refugiat a les oficines del diari Libération per seguir treballant, protegits per un destacat desplegament policial. Le Monde va aportar material informàtic. I el britànic The Guardian va donar 100.000 lliures (128.000 euros).