Els legisladors republicans adverteixen que el Congrés rebutjarà la normalització de relacions

L'alliberament de Gross constitueix "un perillós precedent", adverteix el senador Marco Rubio

1
Es llegeix en minuts

La reacció del Partit Republicà, tradicionalment pròxim a la colònia d'exiliats cubans a Miami, no es va fer esperar. El senador republicà d'origen cubà, Marco Rubio, va protagonitzar la primera reacció al canvi històric en les relacions entre els EUA i Cuba. Rubio va assegurar a la cadena conservadora de televisió Fox News que el Congrés no recolzaria l'aixecament de l'embargament a l'illa caribenya. L'alliberament del cooperant Alan Gross "constitueix un perillós precedent" que "posa preu als ciutadans nord-americans a l'estranger".

Brutal comportament

Per la seva part, el president del comitè del Senat per a les Relacions Exteriors, Bob Menéndez, es va expressar en termes similars. Menéndez va declarar que les accions d'Obama "legitimen el brutal comportament del Govern cubà", alhora que va expressar la seva creença que intercanviar Gross per "criminals convictes constituïa un perillós precedent". 

Notícies relacionades

L'úniclegislador que va recolzar la decisió va ser el demòcrata Dick Durbin, que va aclarir que les converses per a l'alliberament de Gross van durar un any i que el Vaticà va arribar a tenir-hi un  paper.