DE CARA A LES ELECCIONS DEL 2016

Jeb Bush diu que estudia presentar-se a president dels EUA

El germà de George Bush diu que ha pres la decisió d'"explorar activament" la seva candidatura

Jeb Bush, en una imatge del 2012.

Jeb Bush, en una imatge del 2012. / EFE / SHAWN THEW

1
Es llegeix en minuts

L'exgovernador republicà de Florida Jeb Bush, fill i germà d'expresidents dels Estats Units, ha anunciat aquest dimarts que ha pres la decisió d'"explorar activament" la seva possible candidatura a la Casa Blanca en les eleccions del 2016. En un missatge nadalenc a la seva pàgina de Facebook, Bush ha dit, a més, que al gener crearà un Comitè d'Acció Política per establir "converses amb els ciutadans" a tot el país per definir "els desafiaments més crítics" amb què s'enfronten els Estats Units.

El propòsit d'aquest comitè serà --ha afirmat Bush-- "recolzar líders, idees i polítiques que ampliïn oportunitats i prosperitat per a tots els nord-americans". "He decidit explorar activament la possibilitat de postular-me per a president dels Estats Units", ha afirmat en el seu missatge l'exgovernador republicà per Florida, el primer polític republicà que ha deixat veure obertament les seves aspiracions.

Notícies relacionades

En el missatge de Nadal, el petit dels Bush ha afirmat que ha pres la decisió després de reflexionar "acuradament" sobre el "lideratge fort" que segons ell necessiten els Estats Units. Bush explica a la seva pàgina de Facebook que en la celebració familiar de la festa d'Acció de Gràcies (27 de novembre) va tenir ocasió de reunir-se amb els seus fills i néts, compartir "bon menjar" i disfrutar del futbol a la televisió.

DESPRÉS DE VEURE UN PARTIT DE FUTBOL

"També vam parlar sobre el futur de la nostra nació. Com a resultat d'aquestes converses i una consideració acurada de la classe de lideratge fort que crec que els Estats Units necessiten, he decidit explorar activament la possibilitat de postular-me per a president dels Estats Units", diu literalment en el missatge.

Temes:

Jeb Bush