ESCÀNDOL 'LUXLEAKS'

Juncker diu que Luxemburg no tenia més opció que donar avantatges fiscals

"Ho tornaria a fer", ha dit el president de la Comissió Europea

1
Es llegeix en minuts

El president de la Comissió Europea i exprimer ministre de Luxemburg, Jean-Claude Juncker, ha justificat aquest divendres la pràctica del 'tax-ruling', per la qual el seu país va donar avantatges fiscals a grans multinacionals en detriment de les hisendes d'altres països europeus. Segons Juncker, durant el seu mandat el país va oferir aquesta mena de pràctiques "per diversificar una economia molt dependent de l'acer". Juncker ha arribat a assegurar que "ho tornaria a fer".

Notícies relacionades

"S'havia de diversificar, no teníem cap més opció", ha comentat el president de la CE en una entrevista. La pràctica del 'tax-ruling' permet a una empresa saber quina serà la seva situació fiscal en un país i és utilitzada per les multinacionals per optimitzar la seva fiscalitat.

INVESTIGACIÓ PERIODÍSTICA

Aquesta pràctica ha sortit a la llum arran d'una investigació realitzada per l'International Consortium of Investigative Journalists batejada com a 'Luxleaks' i que va permetre conèixer els enormes avantatges fiscals que Luxemburg va donar a més de 300 multinacionals.

Temes:

Luxemburg