PETICIÓ D'AJUDA

¿Com reacciona el president d'Uruguai quan un indigent li demana diners?

El mandatari José Mújica es va veure interpel·lat per una persona sense recursos mentre atenia els periodistes

Reacció del president de l’Uruguai, ’Pepe’ Mújica, quan un indigent li demana diners. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president de l'Uruguai, José Mújica, es va veure sorprès a la sortida del teatre Solís a Montevideo per un individu sense recursos que se li va acostar i li va demanar una ajuda mentre estava fent declaracions a la premsa. "Una moneda per menjar alguna cosa" li va suplicar l'home al mandatari, que va indicar a un dels seus assistents que li donés diners a l'home. Però aquest va insistir que fos el mateix 'Pepe' Mújica el que l'ajudés.

Llavors, el mandatari urugaià, conegut per la seva austeritat, va treure la seva cartera i en va extreure un bitllet de 100 pesos (uns tres euros) i els hi va entregar a l'home. Això sí, li va dir vehement: "Però no ploris, 'carajo'".

'¿SOS LOCO?'

Notícies relacionades

L'home va agafar els diners i li va dir a Mújica: "Vull que sigui president tota la vida". A la qual cosa el mandatari va contestar: "No, no. '¿Sos loco?".

Mújica és conegut per la seva proximitat al poble i l'austeritat en què viu. De fet, setmanes enrere, va rebutjar fins a un milió de dòlars que li oferia un xeic àrab pel seu vell Volkswagen 'Escarabat'.