DUES RÈPLIQUES HAN SUPERAT ELS 4 GRAUS

Un terratrèmol de 6,7 graus en l'escala de Richter deixa almenys 39 ferits al centre del Japó

El sisme ha provocat l'ensorrament d'una desena de vivendes

Les localitats més afectades han estat Hakuba, Omachi i Nagano

Imatges del terratrèmol de 6,7 graus Richter al centre del Japó. / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Almenys 39 persones han resultat ferides, cinc d'elles amb ferides greus, a causa del terratrèmol de 6,7 graus de l'escala Richter que ha sacsejat la prefectura de Nagano, al centre del Japó, i ha provocat l'ensorrament d'una desena de vivendes, han informat avui mitjans locals.

El sisme, posteriorment rebaixat per l'Agència Meteorològica del Japó de 6,8 a 6,7 graus, ha tingut lloc a les 22.08 hora local de dissabte (14.08 GMT de dissabte) amb epicentre a Hakuba, al nord de la prefectura i a uns 200 quilòmetres al nord-oest de Tòquio. L'hipocentre s'ha situat a 10 quilòmetres de profunditat. Al terratrèmol l'han seguit dues rèpliques de més de 4 graus Richter i una trentena de sismes menors. 

El terratrèmol ha arribat a una intensitat de 6 inferior en l'escala japonesa tancada de 7 graus (centrada en les zones afectades més que en la intensitat del sisme) a la ciutat de Nagano i a les localitats d'Otari i Ogawa, mentre que Hakuba ha registrat una intensitat de 5 superior.

El municipi més afectat ha estat aquest últim, on unes 10 cases s'han ensorrat totalment o parcialment, segons dades facilitades per la prefectura de Nagano a l'agència Kyodo. No obstant, la vintena de persones, entre les quals hi havia un nen de dos anys, que han quedat atrapades a l'interior de les vivendes han pogut ser rescatades pels equips d'emergència, ha informat la cadena pública NHK. Els 39 ferits es reparteixen principalment entre les tres localitats més afectades, que són, a més de HakubaOmachi, a 20 quilòmetres de la primera, i la ciutat de Nagano, capital de la prefectura. D'entre ells, cinc han patit ferides greus, segons informació aportada per l'Agència Nacional de Policia.

SENSE AIGUA NI LLUM

Notícies relacionades

Policia, bombers i un contingent de les Forces d'Autodefensa (Exèrcit) investiguen l'abast dels danys provocats pel terratrèmol. Se sap que el sisme ha bloquejat diverses carreteres locals per culpa de roques despreses i també ha provocat talls d'aigua en un centenar de cases de Hakuba. Unes 1.600 cases a la regió estan sense llum, segons NHK. La línia de tren d'alta velocitat que uneix Nagano amb Tòquio ha reprès avui les operacions amb normalitat després que tècnics de la companyia operadora East Japan Railway certifiquessin que el tram més pròxim a l'epicentre del sisme no ha patit cap dany. 

Tokyo Electric Power (TEPCO), operadora de la central nuclear de Kashiwazaki-Kariwa, situada a prop de l'epicentre del sisme i la més gran del país, ha assegurat que les instal·lacions, que estan desactivades arran de l'accident provocat pel terratrèmol i tsunami del 2011 a Fukushima, no ha registrat problemes. TEPCO també ha confirmat que la  central de Fukushima no ha patit cap anomalia després del terratrèmol.