PRÀCTICA DENIGRANT

El terror de les núvies segrestades al Kazakhstan

Un vídeo mostra com una jove és raptada per casar-se amb un home a Kazakhstan

Una jove kazakh segrestada per casar-se amb un home. / NEW YORK POST

1
Es llegeix en minuts

La pràctica del 'robatori de la núvia', molt habitual en algunes zones de països centreasiàtics com Kazakhstan, es va fer popular arran de la pel·lícula 'Borat'. Aquesta tradició consisteix a segrestar dones i obligar-les a contraure matrimoni amb homes que no han elegit o que ni tan sols coneixen. Per això, per les dones que en són víctimes, aquesta pràctica suposa una experiència traumàtica que atempta radicalment contra la seva llibertat i que, igual que l'ablació a altres zones del món, està sent denunciada per l'oenagé de defensa de drets humans.

La terrible experiència que suposa per aquestes noies es pot constatar en un vídeo gravat a Kazakhstan en què es veu com una noia crida aterroritzada mentre que la família del seu futur marit, que l'ha segrestada i la porta en un cotxe, intenta treure-la del vehicle i conduir fins a la casa on ha de celebrar-se la cerimònia. Així, la noia és treta per força pels familiars del nuvi, que malgrat els seus plors i súpliques la van portar fins a l'interior de la vivenda.

Evitar un possible rebuig

Notícies relacionades

Al Kazakhstan, aquesta pràctica es coneix com a 'Alyp qashu' , i sol ser realitzada per homes que segresten joves per casar-se amb elles. En ocasions, aquests raptes estan motivats pel desig d'estalviar-se el pagament del dot. En altres ocasions, el futur marit segresta la jove per temor que aquesta el rebutgi si li demana formalment el matrimoni.

 

Temes:

Kazakhstan