Tensió A L'ÀSIA

El Govern de Hong Kong trenca les negociacions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / HONG KONG

El Govern de Hong Kong va anunciar ahir que cancel·la el diàleg formal previst per avui amb els representants dels estudiants que es manifesten per la democràcia a l'illa des de fa 12 dies. Després d'aquest anunci, els líders estudiantils van renovar una crida als ciutadans a sumar-se de nou a les protestes, que només mantenen centenars de persones, quan la setmana passada eren milers.

Notícies relacionades

Carrie Lam, la primera secretària del Govern de Hong Kong, va manifestar en roda de premsa que la suspensió del diàleg respon al «pla de desobediència» que van llançar els estudiants. Les tres principals organitzacions de les massives protestes prodemocràtiques de Hong Kong van anunciar que no cessaran l'ocupació dels carrers de la ciutat, i van demanar a més ciutadans que s'hi sumin fins que es garanteixi la lliure elecció de candidats per a les eleccions de l'any 2017. «Seguirem amb l'ocupació a llarg termini fins que no vegem resultats reals sobre la reforma política», va assenyalar Joshua Wong, líder del moviment estudiantil Scholarism, informa Efe. Alex Chow, secretari de la Federació d'Estudiants, interlocutor oficial amb el Govern local, va asseverar: «No hi ha cap raó perquè ens re­tirem».

Les protestes van començar fa 12 dies, després que, el 31 d'agost, Pequín negués la possibilitat que Hong Kong elegeixi lliurement els seus candidats per a les eleccions del 2017. Encara que no hi ha hagut rèpliques conegudes del moviment en altres parts de la Xina, a Twitter circula una campanya anomenada Occupy Tiananmen (Ocupar Tiananmen) que insta els ciutadans pequinesos a anar a la popular plaça amb paraigua dissabte.