GIHAD GLOBAL

El Moviment Islàmic d'Uzbekistan mostra el seu suport a l'Estat Islàmic

"Estem en la mateixa lluita contra els infidels", diu el seu líder en un comunicat

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / BARCELONA

El Moviment Islàmic d'Uzbekistan (MIU) anuncia el seu suport a l'Estat Islàmic, el grup gihadista liderat per Abu Bakr al-Baghdadi que ha proclamat un califat als territoris que controla a cavall entre Síria i l'Iraq. "En nom de tots els membres del nostre moviment i d'acord amb els nostres deures sagrats, jo declaro que estem en els mateixos rangs que l'Estat Islàmic en aquesta guerra entre l'islam i els infidels", ha declarat el dirigent d'aquest grup Osman Gazi en un comunicat, en què no obstant no diu de forma explícita que hagi jurat submissió a aquest grup gihadista.

En el comunicat, Gazi aplaudeix la decisió de l'Estat Islàmic de no reconèixer les fronteres oficials dels països per haver estat traçades per les potències colonials i expressa el seu desig que el grup de Baghdadi aconsegueixi conquistar aviat Palestina, la Meca i la Medina, els llocs sants de l'Islam.

Notícies relacionades

El MIU és un dels grups gihadistes més actius d'entre els apareguts a les antigues repúbliques soviètiques del centre d'Àsia. Actualment és molt actiu a l'Afganistan. Així mateix, es considera que és el grup que més radicals aconsegueix reclutar entre els col·lectius d'immigrants turcs a Alemanya. Fins al moment, el MIU formava part de la miríada d'organitzacions gihadistes lleials a Al-Qaida. No obstant, aquest comunicat pot suposar un canvi de lideratge.

Desmentiment pakistanès

De fet, es produeix només dos dies després que un portaveu dels talibans pakistanesos anunciés que la seva organització ha jurat submissió a l'Estat Islàmic. No obstant, ahir mateix un portaveu va assegurar que segueixen sent lleials a Al-Qaida.

Temes:

Uzbekistan