El PNB considera que el resultat d'Escòcia "no perjudica" les aspiracions basques

Sosté que la diferència entre el cas català, el basc i l'escocès està "entre Londres i Madrid"

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

El president del PNBAndoni Ortuzar, ha considerat aquest divendres que la victòria del 'no' a Escòcia "no perjudica" les aspiracions basques perquè "tenim una via pròpia" per aconseguir la sobirania i "la resolució d'un conflicte històric". El líder nacionalista ha utilitzat una frase que ja va pronunciar abans de la consulta: "Igual que el PNB no hauria accelerat perquè guanyés el 'sí', tampoc ens pararem perquè hagi guanyat el 'no".

Ortuzar, entrevistat a Radio Euskadi des d'Escòcia, ha afirmat que el més destacable és que "han decidit ells i només ells". Respecte a Euskadi, ha apuntat que els terminis són altres, perquè abans de decidir "qui votarem" s'ha d'acordar "sobre què votarem" i sobre "quin serà el model".

Notícies relacionades

També ha al·ludit a l'actitud del president del Govern, Mariano Rajoy, i ha afirmat que si s'hagués desplaçat a Escòcia "li haurien passat les pors i hauria après lliçons de democràcia".

El president penabista ha assegurat que si Rajoy hagués escoltat el president David Cameron veuria "que la posició que ell manté respecte a Catalunya o Euskadi és poc defensable i presentable a Europa". Al seu parer, la diferència entre el cas català, el basc i l'escocès "no està a Edimburg, Barcelona o Gasteiz", sinó en la diferència que hi ha "entre Londres i Madrid", ha dit.