La Generalitat elogia l'actitud de Cameron i emplaça Rajoy a imitar-lo

"No m'explico per quina raó democràtica no podem fer com Escòcia", afirma Ortega en un missatge a Twitter

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el president Artur Mas, en una reunió del Consell Executiu.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el president Artur Mas, en una reunió del Consell Executiu. / EFE / TONI GARRIGA

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El Govern de la Generalitat s'ha felicitat aquest divendres de la celebració del referèndum escocès, al marge de la victòria del 'no', i per l'actitud del primer ministre britànic, David Cameron. La vicepresidenta, Joana Ortega, ha afirmat, en un missatge a Twitter: "No m'explico per quina raó democràtica no podem fer com Escòcia. Volem parlar, escoltar, debatre i decidir".

També des del Palau de la Generalitat se subratlla el discurs d'aquest divendres de Cameron en favor de l'augment de l'autogovern d'Escòcia. El president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà a la una d'aquesta tarda per valorar el resultat del referèndum, i probablement ho farà en els termes que ha utilitzat en els últims dies: agafant el procés de referèndum escocès com a exemple que hauria de seguir el Govern espanyol respecte a la consulta catalana, més enllà de valorar o no el resultat en favor del 'no' a la independència.