MODELS DE LA MATEIXA 'FAMÍLIA'

McDonnell Douglas MD-83 i MD-82, els avions sinistrats de Swiftair i Spanair

Les dues companyies van utilitzar aquests models d'aparell, dissenyats per a rutes de curt i mitjà abast, el 2014 i el 2008 respectivament

Model MD-83 de Swiftair, en una imatge d’arxiu. / AFP / SAMUEL DUPONT

Model MD-83 de Swiftair, en una imatge d’arxiu.
Un MD-82, en una fotografia d’arxiu.

/

1
Es llegeix en minuts
CLAUDIA FRONTINO / Barcelona

Malgrat els gairebé sis anys que separen els dos avions sinistrats de Spanair Swiftair, els models d'aeronau resulten ser de la mateixa 'família', la McDonnell Douglas MD-80.

L'aparell de Spanair estavellat a Barajas el 2008 era un MD-82; el de Swiftair desaparegut aquest dijous, un MD-83. Els dos models pertanyen a una família d'aeronaus dissenyades inicialment per cobrir rutes de curt i mitjà abast, fabricades en els anys 80 i 90. 

Notícies relacionades

Preparats per transportar un màxim de 172 passatgers, aquests dos models MD-80 estan pensats per volar entre 3.800 i 4.600 quilòmetres. La seva producció es va acabar el 1999, i des d'aleshores han estat diverses companyies aèries les que han deixat d'utilitzar-los. 

En el moment de l'accident de Spanair ja hi va haver certa polèmica per aquests models, i companyies com Iberia i Air Europa van assegurar que no volien saber res "d'aquest antiquat avió".