VOL MD83

Desapareix un avió de Swiftair quan volava a Alger amb 116 persones a bord

A l'aeronau, operada per Air Argelie, hi viajaven 110 passatgers i 6 tripulants espanyols i hauria d'haver aterrat a les set del matí

L'empresa ha habilitat un telèfon per atendre els familiars dels passatgers

Un avió de la companyia Swiftair.

Un avió de la companyia Swiftair.

1
Es llegeix en minuts

La companyia aèria espanyola Swiftair ha informat aquest dijous que ha perdut el contacte amb un avió seu operat per Air Algerieun MD83 que hauria d'haver aterrat a les 6.10 hores a Alger i en el qual viatgen 110 passatgers i sis tripulants, tres madrilenys, dos mallorquins i un basc.

Switfair ha assegurat en un comunicat que l'aeronau es va enlairar a l'hora prevista, les 1.17 hores GMT de Burkina Faso amb destí a Alger, "amb hora prevista d'arribada a les 5.10" GMT (6.10 hora algeriana). "No es té fins a aquest moment contacte amb l'aeronau", ha assegurat l'aerolínia espanyola.

"En aquests moments els equips d'emergència i personal de la companyia estan treballant per saber què ha passat i, a mesura que es vagin coneixent més detalls, s'aniran emetent nous comunicats", ha explicat Swiftair.

80 francesos

A l'avió també hi viatjaven 80 persones de nacionalitat francesa. Per això, a París, el Ministeri d'Exteriors ha anunciat que emetrà pròximament un comunicat.

Desaparegut al nord de Mali

El primer ministre algerià, Abdul-malek Sellal, ha confirmat que l'avió es trobava sobrevolant la regió de Gao, al nord de Mali, quan se li ha perdut la pista, ha informat el diari 'TSA'.

Sellal ha dit que l'aeronau, un MD83 operat per Air Algerie, estava sobrevolant Gao a uns 500 quilòmetres al sud de les fronteres algerianes quan ha desaparèixer dels radars. El cap del Govern algerià ha aportat aquesta informació en declaracions a la premsa al final de la sessió parlamentària.

Creada el 1986

Segons explica la companyia a la seva pàgina web, Swiftair és una empresa privada creada el 1986, amb seu a Madrid, que opera a Espanya, a tot Europa, l'Àfrica i l'Orient Mitjà. També tenen una companyia aèria a Grècia i una altra de 'handling' al Marroc.

Notícies relacionades

Actualment, la companyia compta amb més de 400 empleats i amb una flota de més de 30 avions, que inclou Boeing 727 i 737, MD83, ATR72/42, Embraer 120 i Metroliner.

Telèfon d'informació

L'empresa ha habilitat un telèfon per atendre els familiars dels passatgers: 900 264 270