DE FORMA IMMEDIATA

L'OTAN reforçarà les seves tropes a l'est d'Europa per la crisi d'Ucraïna

"L'agressió de Rússia demostra que no podem donar per garantida la seguretat", diu Rasmussen

El secretari general de l’OTAN, Anders Fogh Rasmussen, durant la roda de premsa, aquest dimecres a Brussel·les.

El secretari general de l’OTAN, Anders Fogh Rasmussen, durant la roda de premsa, aquest dimecres a Brussel·les. / AP / YVES LOGGHE

1
Es llegeix en minuts

L'OTAN desplegarà "de forma immediata" més tropes de terra, mar i aire per reforçar els seus aliats a l'est d'Europa davant l'escalada de la crisi d'Ucraïna. Així ho ha anunciat el secretari general de l'organisme, Anders Fogh Rasmussen, a través del seu compte de Twitter i en roda de premsa a Brussel·les. Segons Rasmussen, el conflicte d'Ucraïna demostra que no es pot donar per garantida la seguretat dels països aliats.

"Estem discutint un paquet de mesures per donar als nostres aliats la seguretat que necessiten, per terra, mar i aire", ha tuitejat el màxim dirigent de l'OTAN.

Notícies relacionades

En un altre missatge, Rasmussen opina que "l'agressió de Rússia contra Ucraïna demostra que no podem donar per garantida la nostra seguretat". "L'OTAN ens dóna seguretat. Hem d'invertir políticament i econòmicament a construir uns llaços forts i efectius", afegeix.

En roda de premsa, Rasmussen ha informat del que han acordat els ambaixadors dels 28 països membres de l'OTAN. Aquests han decidit una sèrie de mesures per reforçar les tropes de l'Aliança a l'est d'Europa a causa de la crisi ucraïnesa. "Veuran desplegaments per terra, mar i aire de forma immediata, és a dir en qüestió de dies", ha dit el secretari general.

Temes:

Ucraïna