La UE amplia la llista de sancionats per desestabilitzar Ucraïna

Els Vint-i-vuit reclamen a Moscou que repudiï les revoltes prorusses de les regions de l'est ucraïneses

Ashton es dirigeix als mitjans després de la reunió dels ministres d’Afers Estrangers de la UE

Ashton es dirigeix als mitjans després de la reunió dels ministres d’Afers Estrangers de la UE / GEORGES GOBET (AFP)

1
Es llegeix en minuts
ELISEO OLIVERAS / Brussel·les

Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) han acordat ampliar la llista de personalitats sancionades amb el veto d'entrada a la UE i la congelació de béns en territori europeu per desestabilitzar Ucraïna, però sense precisar de quina nacionalitat seran aquestes figures polítiques i militars. Els Vint-i-vuit han eludit també responsabilitzar obertament Moscou de ser l'incitador de les revoltes prorusses que s'estan produint a les regions de l'est d'Ucraïna, si bé li han exigit que les repudiï. 

Els nous noms que s'afegiran a la llista de sancionats existent, que ja inclou 33 personalitats polítiques i militars, es precisaran els pròxims dies, segons ha explicat la ministra d'Afers Estrangers de la UE, Catherine Ashton, al finalitzar la reunió del Consell de Ministres europeu.

La UE ha reclamat a Rússia la retirada de les tropes desplegades al llarg de la frontera amb Ucraïna i ha tornat a reiterar l'amenaça que l'adopció per part de Moscou de nous passos per desestabilitzar Ucraïna conduirà a l'adopció de sancions econòmiques de llarg abast.

Notícies relacionades

Els Vint-i-vuit han demanat a Kíev que actuï amb la màxima contenció davant les revoltes prorusses de les regions orientals i que contribueixi a rebaixar la tensió d'una situació que ha estat qualificada d'"extremadament preocupant".

Ashton confia que la cimera diplomàtica que mantindrà dijous a Ginebra amb Rússia, els EUA i Ucraïna permeti establir les bases per a una desescalada de la tensió a Ucraïna, amb l'establiment d'un diàleg global entre Kíev i Moscou.

Temes:

Ucraïna