Activistes prorussos ocupen la seu del Ministeri de l'Interior a Gorlovka

El president interí d'Ucraïna assegura que no s'oposarà a un referèndum per fer d'Ucraïna un Estat federal

1
Es llegeix en minuts

Activistes prorussos han assaltat dilluns la seu del Ministeri de l'Interior a la ciutat de Gorlovka, a la mateixa regió de Donetsk on es manté un pols contra el Govern ucraïnès.

Segons informen mitjans locals, a l'edifici s'han sentit trets, segons sembla dels policies que hi havia a l'interior, i que han disparat contra els assaltants.

Paral·lelament, el president interí d'UcraïnaOleksandr Turtxínovha assegurat que no s'oposaria a un referèndum sobre l'estructura de l'Estat ucraïnès que podria coincidir amb les eleccions presidencials previstes per al 25 de maig.

"No estem en contra que se celebri el referèndum", ha dit el líder ucraïnès al Parlament, en referència a una de les principals demandes dels prorussos de les regions orientals del país, sublevats des de fa més d'una setmana.

A més, ha mostrat convençut que "la majoria dels ucraïnesos en aquest referèndum (...) es pronunciarien a favor d'una Ucraïna indivisible, independent, democràtica i unitària".

D'aquesta manera, Turtxínov ha acceptat estudiar les propostes de fer d'Ucraïna un Estat federal, idea que fins al moment les autoritats ucraïneses han rebutjat rotundament.

Aquesta possibilitat és una de les iniciatives de Moscou i recentment va ser vista per Kíev com un "intent de destruir la integritat de l'Estat, un escenari ideat per Rússia per desmembrar i destruir Ucraïna".

Notícies relacionades

D'altra banda, Turtxínov ha expressat la seva esperança que la situació a la regió sud-oriental minera de Donbas, sumida en el conflicte entre els prorussos i les noves autoritats ucraïneses, no trigarà a arreglar-se "amb l'ajuda de la població".

El president ha dit que "els ucraïnesos estan disposats a fer front a l'agressor que amenaça la integritat del país".

Temes:

Ucraïna