El fiscal general d'Itàlia accepta treballs socials per a Berlusconi

La sentència definitiva se sabrà en un termini d'entre cinc i quinze dies

Silvio Berlusconi, el febrer passat, en el palau del Quirinal a Roma.

Silvio Berlusconi, el febrer passat, en el palau del Quirinal a Roma. / REUTERS / TONY GENTILE

1
Es llegeix en minuts

El fiscal general d'ItàliaAntonio Lamanna, ha donat aquest dijous el vistiplau a l'assignació de treballs socials a l'exprimer ministre Silvio Berlusconi proposada per la defensa, una petició que ha de ser estudiada pel Tribunal de Vigilància Penitenciària de Milà.

Sobre la data en què se sabrà la sentència definitiva, el president del tribunal, Pasquale Nobile de Santi, ha explicat als mitjans italians que ell mateix farà pública la decisió, que serà en un termini d'entre cinc i quinze dies.

Notícies relacionades

El que va ser tres vegades primer ministre d'Itàlia està a l'espera que el Tribunal de Vigilància es decanti entre condemnar-lo a serveis socials o a l'arrest domiciliari. Berlusconi va ser condemnat a un any de presó l'agost passat per un delicte de frau fiscal, en el conegut com a 'cas Mediaset'.

Encara que en un principi la pena imposada al magnat va ser de quatre anys de presó, es van veure reduïts a un per l'efecte d'una llei d'indults del 2006, però a causa de la seva edat, 77 anys, Berlusconi no entrarà a la presó.