CONFLICTE CIVIL AL PRÒXIM ORIENT

La guerra entre grups rebels ja ha causat 274 morts a Síria

El Front al-Nusra demana un alto el foc i l'intercanvi de presoners entre les faccions opositores

Un combatent opositor manté la seva posició durant els enfrontaments contra els gihadistes de l’ISIL, a Alep, aquest dimarts.

Un combatent opositor manté la seva posició durant els enfrontaments contra els gihadistes de l’ISIL, a Alep, aquest dimarts. / {MOHAMMED} {WESAM} / {ALEPPO} MEDIA CENTRE (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Els combats dins del camp opositor a Síria entre els grups rebels i els gihadistes de l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (ISIL) ja han causat almenys 274 morts des del divendres 3 de gener, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans ({OSDH}).

Entre les víctimes figuren 126 rebels, 99 membres de l'ISIL i 46 civils, cinc d'ells executats pels gihadistes. En aquest context, {Abu-Mohammad} al-Jaulani}, cap del {Front al-Nusra} --la branca oficial de la xarxa Al-Qaida a Síria i un dels grups que està combatent contra l'ISIL-- ha demanat aquest dimarts un alto el foc entre les faccions opositores.

Notícies relacionades

{Jaulani} ha proposat un pla per acabar amb els enfrontaments que, a més de l'alto el foc, inclou un intercanvi de presoners.